Η Φλωρέττα Ζάννα «έσβησε» στα 83 της

Αξέχαστη ηθοποιός με μόνο εννέα ταινίεςΜια από τις χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του ελληνικού κινηματογράφου, με μόλις εννέα ταινίες στο ενεργητικό της, η Φλωρέττα Ζάννα (φωτό) άφησε την Τρίτη το απόγευμα την τελευταία πνοή της σε ηλικία 83 ετών, στο σπίτι της, στου Ζωγράφου, εκεί όπου έμενε όλα της τα χρόνια με τον παντοτινό σύντροφο της ζωής της και μεγάλο σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο, μέχρι που «έφυγε» το 2003. 

Η Ανθή Στυλιανέα, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της, γεννήθηκε το 1936 στη Μεσσηνία. Εκανε το ντεμπούτο της στα πρώτα Επιδαύρια, στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, που ανέβασε ο Ροντήρης το 1954 με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ενώ στον Χορό μαζί της ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενες Μάρω Κοντού και Μαίρη Χρονοπούλου. Το 1968 θα πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αισθηματική περιπέτεια «Αγάπη και αίμα», με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο, ενώ την ίδια χρονιά θα κάνει την τελευταία εμφάνισή της στην ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Εκτοτε η ίδια αποσύρθηκε, χωρίς να τη δει ποτέ ο φωτογραφικός φακός.

«Κοιτάζω μόνο την κόρη μου, τον Ντίνο και το σπιτικό μας» απαντούσε. Τη δεκαετία του 1980 είχε ανοίξει μπουτίκ στο Κολωνάκι, ντύνοντας όλες τις συναδέλφους της. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα