Επτά Ελληνες ήταν «μετρ» στα πλαστά δολάρια

Τη δόξα των συμμοριών στο Περού, τη νούμερο 1 χώρα του κόσμου στην παραγωγή πλαστών δολαρίων, ζήλεψαν επτά Ελληνες……από 40 έως 64 ετών, που δημιούργησαν τη δική τους… βιοτεχνία παραγωγής πλαστών αμερικανικών δολαρίων σε αποθήκη του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού, όπου διέθεταν υπερσύγχρονο σύστημα παραγωγής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Τα μέλη του κυκλώματος σκόπευαν να διοχετεύσουν στην ελληνική και την ξένη αγορά χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας 200.000 δολαρίων. Η ποιότητα μάλιστα των χαρτονομισμάτων που παρασκεύαζαν χαρακτηρίζεται υψηλή από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που τους συνέλαβαν.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Παιονίας Κιλκίς. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τους τελευταίους μήνες -τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι- η εγκληματική οργάνωση διακίνησε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 10.000 δολαρίων στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενώ φαίνεται ότι σχεδίαζε να επεκτείνει τη δράση της και εκτός των ελληνικών συνόρων, διοχετεύοντας πλαστά δολάρια στη Βουλγαρία, στις ΗΠΑ και στην Κύπρο. Προκειμένου να καταλήξουν στην αγορά τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν να βρουν αγοραστές, στους οποίους τα πουλούσαν στο 25% της ονομαστικής αξίας τους.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας τυπογράφος, ενώ άλλος κατηγορούμενος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. «Η πληρότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του εργαστηρίου αναδεικνύει την επαγγελματικού τύπου λειτουργία της οργάνωσης και την εξειδίκευση των μελών στα πλαστά χαρτονομίσματα» είπε ο αστυνόμος Πέτρος Τάνος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα