Καμμένος: Καραμανλής για πρωθυπουργός

Πρόταση να αναλάβει επικεφαλής σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμίαTο όνομα του Κώστα Καραμανλή έριξε ακόμα μία φορά στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου ο Πάνος Καμμένος για τη θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, στην περίπτωση που δεν εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές. Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εκτίμησε ότι από τις κάλπες θα αναδειχθούν καινούργιες δυνάμεις, με τις οποίες θα μπορούσε να βρεθεί συνισταμένη για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την εξεύρεση πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Πρότεινε, μάλιστα, για τη θέση του πρωθυπουργού τον Κώστα Καραμανλή, διερωτώμενος αν μια τέτοια πρόταση θα την αρνιόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την άποψη ότι «εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους oι τρεις βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.» που παρέμειναν στην κυβέρνηση, ομολόγησε ότι «έπεσα έξω στον Κουίκ», ενώ εμφανίστηκε λίγο πιο ήπιος προς τον Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του. Στην ερώτηση εάν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον πρωθυπουργό, απάντησε: «Οποιος ενσυνείδητα παραδίδει τον όρο “Μακεδονία”, που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία – θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του». Ο Πάνος Καμμένος τάχθηκε υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον πολιτικό χρόνο να φτάσει ως τον Οκτώβριο. Εξέφρασε τη γνώμη ότι την επομένη των εκλογών, αν η Ν.Δ. δεν βγει αυτοδύναμη, οι Α. Σαμαράς, Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης θα προχωρήσουν σε «ακροδεξιά λύση».

Αναφερόμενος στο πρώτο επτάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε και έφαγε “κλοτσιές” τον Ιούλιο του 2015 από τον Αλ. Τσίπρα, όταν ανακαλύψαμε ότι προωθούσε το σχέδιο Σόιμπλε να πάρει η Ελλάδα 80 δισ. ευρώ, να βγει εκτός Ευρώπης και να μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων».

Απαντώντας, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος στήριζε το Grexit και τον κατηγόρησε πως είναι σε «εναλλακτικό σύμπαν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα