Βαριές καταδίκες στους δώδεκα για την απαγωγή του Λεμπιδάκη

Από 26 χρόνια στον αρχηγό της συμμορίας και σε 46χρονο ακτιβιστή, πάνω από 11 χρόνια «έφαγαν» οι υπόλοιποιΜε βαριές ποινές από 11 έως 26 χρόνια έπεσε, έπειτα από ακροαματική διαδικασία δύο μηνών, η αυλαία στην πολύκροτη δίκη των 12 κατηγορουμένων για την πολύμηνη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη το 2017. Σε σκηνικό έντασης και απόντος του επιχειρηματία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης εξέδωσε την ετυμηγορία του για τα 12 πρόσωπα που επί έξι μήνες, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Οκτωβρίου του 2017, κρατούσαν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η έδρα έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους, τους οποίους καταδίκασε χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, ενώ, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες ακόμη τεσσάρων προσώπων. 

Τη μεγαλύτερη ποινή επιφύλαξε το δικαστήριο στον 46χρονο Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και φέρεται ότι είναι ο αρχηγός της συμμορίας, καταδικάζοντάς τον σε ποινή 26 ετών και τεσσάρων μηνών, καθώς και στον 46χρονο ακτιβιστή από το Ρέθυμνο, αποκαλούμενο «Ευγένιο», στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 26 ετών για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, απόπειρα εκβίασης, καθώς και για κατοχή πολεμικού τυφεκίου. 

Ποινή 25 ετών επέβαλε η έδρα στον 23χρονο Σφακιανό και τον 47χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο, αποκαλούμενο και «παππού», ενώ σε 25 έτη κάθειρξης και τέσσερις μήνες καταδικάστηκε ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας. Στον 41χρονο τελευταίο φύλακα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τον αποκαλούμενο «Σκοπιανό», το δικαστήριο επέβαλε 14 έτη κάθειρξη και τέσσερις μήνες, ενώ στον 44χρονο Ρεθυμνιώτη, ιδιοκτήτη της μάντρας με τα σκραπ, επέβαλε 20 έτη κάθειρξη. 

Στον 61χρονο μεσίτη επιβλήθηκαν 20 έτη κάθειρξη συν δύο μήνες και 20 ημέρες, ενώ στον 40χρονο που φέρεται ότι ήταν ο «φιλόσοφος» και υπήρξε φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατά τη διάρκεια της ομηρίας του, επιβλήθηκαν 14 έτη και 2 μήνες. Στον 39χρονο Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και είναι πρώην γαμπρός του φερόμενου ηγετικού στελέχους επιβλήθηκαν 11 έτη κάθειρξη με αναστολή, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και ο αδελφός του φερόμενου αρχηγού της συμμορίας. 

Τέλος, σε 21 έτη καταδικάστηκε ένας 49χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα