Ξηλώθηκε η αλβανική «Κόζα Νόστρα»!

 Η μαφία των φυλακών εμπλέκεται στον φόνο Ζαφειρόπουλου, σε εκβιασμούς, εκτελέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες 
 Είπαν στον Τσοβόλα: «7.000 € ή πέθανες»Στη «φάκα» της Αντιτρομοκρατικής έπεσε η αλβανική «Κόζα Νόστρα» που δρούσε μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, στοχοποιώντας, μεταξύ άλλων, δικηγόρους, όπως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσοβόλας και ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε από τους μαφιόζους. Τη ίδια στιγμή, η δράση τους περιελάμβανε και την απόπειρα δολοφονίας θαμώνων σε μαγαζί στο Μικρολίμανο, συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς και αποδράσεις.

Η Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσε εν τη γενέσει του το κύκλωμα, βάζοντας τέλος στα σατανικά σχέδια και σχηματίζοντας δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων, τα περισσότερα από τα οποία είναι κρατούμενα – 8 Αλβανοί και 5 Ελληνες. Η αρχή του τέλους για το κύκλωμα ήρθε με την απόδραση δύο Αλβανών (που ήταν συνεργοί τους) την Πρωτοχρονιά, ώστε να οργανώσουν το εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εκτός των φυλακών. Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αναμένεται να ζητήσει την ανάθεση της δικογραφίας σε εφέτη-ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, καθώς τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκόμενων μελών του κυκλώματος και με τρομοκρατικές δράσεις. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός θα υποβάλει άμεσα αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών για τον ορισμό του εφέτη – ειδικού ανακριτή, ο οποίος θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων όπου φέρεται ότι εμπλέκονται τα μέλη της συμμορίας. 

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραγγέλλει με εγκύκλιό της στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνο όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές μεγαλύτερες των δέκα ημερών.

Είπαν στον Τσοβόλα: «7.000 € ή πέθανες»

Στο στόχαστρο μελών της «Κόζα Νόστρα» των Φυλακών Κορυδαλλού, τρία από τα οποία έχουν ήδη απολογηθεί στην 21η τακτική ανακρίτρια και έχουν κριθεί προφυλακιστέα για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, βρέθηκε ο πρώην υπουργός και γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας. Οι αδίστακτοι κακοποιοί τού ζητούσαν 7.000 ευρώ και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο φερόμενος ως «αρχηγός» τους Κλοντιάν Λεκοτσάι έστειλε δύο άτομα στο γραφείο του για να τον εκβιάσουν.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Τσοβόλας περιγράφει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς πώς τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του δύο άνδρες, στις 7 Φεβρουαρίου, κάνοντας εξαρχής γνωστές τις προθέσεις τους. Οπως λέει, στη συνέχεια οι «επισκέπτες» τού ζήτησαν τα 7.000 ευρώ και του έδωσαν το τηλέφωνο για να μιλήσει απευθείας με τον αρχηγό τους, ο οποίος τον απείλησε ότι αν δεν δώσει τα λεφτά κινδυνεύει η ζωή του. Ο γνωστός δικηγόρος τρομοκρατήθηκε και είπε ότι θα δώσει το ποσό, το οποίο όμως δεν είχε πάνω του. Τους έδωσε, όμως, 500 ευρώ και το επόμενο πρωί πέρασε μια άγνωστη γυναίκα από το γραφείο του και πήρε έναν σφραγισμένο φάκελο με τα υπόλοιπα χρήματα. 

Σημειώνεται ότι στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της μαφίας των Φυλακών Κορυδαλλού που ερευνώνται από την Αντιτρομοκρατική, καθώς θα αποκαλύψουν τον τρόπο δράσης του κυκλώματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα