Ούτε τους βουλευτές του δεν κατάφερε να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φούντωσε το εσωκομματικό αντάρτικο στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησηςΑν και επισήμως η προσωπική ψήφος κάθε βουλευτή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαφοροποιήσεις είναι αρκετές, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Μαξίμου, που ούτε τους βουλευτές του δεν κατάφερε να πείσει για την αναγκαιότητα αρκετών από τις θεσμικές αλλαγές.

Από τις πιο ηχηρές διαφοροποιήσεις φαίνεται πως είναι της Νίνας Κασιμάτη, που, σύμφωνα με τις φωτογραφίες του συμπληρωμένου ψηφοδελτίου της που διέρρευσαν στα ΜΜΕ, δεν υπερψήφισε πάνω από 20 θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, τη θρησκευτική ουδετερότητα και το αναλογικό εκλογικό σύστημα.

«Δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία, αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του» σχολίαζαν δηκτικά κυβερνητικές πηγές. Εκτός της Νίνας Κασιμάτη, το άρθρο 3 φαίνεται ότι δεν ψήφισε ούτε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος πιθανότατα να έχει στηρίξει με την ψήφο του την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την Παιδεία.

Την ίδια ώρα, τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα για τα άρθρα που αφορούν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέδειξαν διαφοροποίηση από βουλευτές της κυβερνώσας πλειοψηφίας που δεν υπερψήφισαν επιμέρους διατάξεις. Για παράδειγμα, απορρίφθηκε η προσθήκη του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 30 για απευθείας εκλογή του ανώτατου άρχοντα από τον λαό, καθώς έλαβε μόλις 148 ψήφους, δικαιώνοντας ουσιαστικά τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι μια τέτοια αλλαγή θα συνιστούσε αλλοίωση του πολιτεύματος.

Την απευθείας εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας από τον λαό φαίνεται πως δεν στήριξαν και άλλοι συριζαίοι βουλευτές, όπως ο Νίκος Κοτζιάς, που είχε δηλώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή του εδώ και καιρό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα