Οι «41» που φοίτησαν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά δεν τα θέλουν στην Ελλάδα

Εμμονικά απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑΩστόσο η εμμονή από την υποκρισία δεν απέχει και πολύ, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι που αρνούνται να στηρίξουν την ίδρυση τέτοιων ιδρυμάτων στη χώρα μας είτε έχουν φοιτήσει είτε έχουν διδάξει σε ανάλογα πανεπιστήμια του εξωτερικού! Εκεί, προφανώς, η ιδεολογία πήγε… περίπατο.

Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας από το βήμα της Βουλής, καταγγέλλοντας ότι 41 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν πτυχία από τα ξένα. Ανάμεσά τους -άκουσον άκουσον- ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και η υφυπουργός του Μερόπη Τζούφη, καθώς και οι υπουργοί Γιάννης Δραγασάκης, Θεανώ Φωτίου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιώργος Σταθάκης.

Oπως δήλωσε ο κ. Δήμας σε χθεσινή συνέντευξή του, ακόμα και στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν πλέον έχουν μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο! Είναι ντροπή! Η υποκρισία τους έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί πλέον η ελληνική κοινωνία». Αναφερόμενος δε στους 41 του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό, διερωτήθηκε «με τι συνείδηση θα πάνε και δεν θα υπερψηφίσουν την πρόταση της Ν.Δ., ώστε να αναθεωρηθεί και το άρθρο 16;» και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι υποκριτές».

Στα… ξένα

Πτυχιούχοι από τα… ξένα είναι ακόμα καμιά τριανταριά βουλευτές, που ενώ κορνίζαραν τα πτυχία τους από χώρες με ιδιωτικά πανεπιστήμια, διά της ψήφου τους θέλουν να απαγορεύσουν στα Ελληνόπουλα να πράξουν το ίδιο.

Ανάμεσά τους, οι Νίκος Κοτζιάς, Ελένη Αυλωνίτου, Γεώργιος Παπαηλιού, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτριος Ρίζος, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Τάσος Κουράκης, Δημήτριος Μάρδας, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, Φωτεινή Βάκη, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μαρία Θελερίτη, Γεώργιος Ψυχογιός, Νικόλαος Συρμαλένιος, Γιώργος Πάλλης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Κωνσταντίνος Δουζίνας. Επίσης, οι Νίνα Κασιμάτη, Εύη Καρακώστα, Μπέττυ Σκούφα, Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, Χρήστος Σιμορέλης, Απόστολος Καραναστάσης, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Σπύρος Δανέλλης, καθώς και ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνος Ζουράρης.

Πέντε από τους παραπάνω, μάλιστα, έχουν διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια. Πρόκειται για τους κυρίους Κοτζιά, Τσακαλώτο, Κατρούγκαλο, Σταθάκη και Δουζίνα. Πάντως, ακόμα πιο τραγικές είναι οι περιπτώσεις 18 βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης που, αν και χωρίς κανένα πτυχίο, εισπράττουν την παχυλή βουλευτική αποζημίωση και έχουν γνώμη για το αν χωρούν στη χώρα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Aραγε, με ποιο κριτήριο;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα