Διώξεις για «αμαρτωλά» δάνεια της Attica Bank

Φέρεται ως λαβών και ο ΚαλογρίτσαςΒαρύτατες διώξεις άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τα «αμαρτωλά» δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται ότι είχε χορηγήσει η Attica Bank σε πέντε εταιρίες την περίοδο 2011-2015, χωρίς να λάβει επαρκείς εξασφαλίσεις. 

Στο κάδρο των εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Γιώργου Πολυκράτη βρέθηκαν πρώην μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για απιστία και για απλή συνέργεια στην απιστία, αλλά και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιριών που δανειοδοτήθηκαν (ηθική αυτουργία στην απιστία). Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιριών που έλαβαν «χαριστικά» δάνεια είναι και η «Τοξότης», συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα.

60.000.000 €

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε το 2017, ύστερα από μήνυση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εισαγγελικές Αρχές διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημιά από πέντε περιπτώσεις δανείων ύψους 60.000.000 ευρώ, τα οποία χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, παρά το γεγονός ότι είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση.
Μάλιστα, τα επίμαχα δάνεια φέρεται ότι χορηγήθηκαν με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα