Διπλή «ασέβεια» από την κυβέρνηση απέναντι στο Φανάρι

Ο Τσίπρας δεν θα συναντηθεί με την αντιπροσωπία. Για εμμονές έκανε λόγο ο Γαβρόγλου!«Οχι» σε συνάντηση με την αντιπροσωπία του Οικουμενικού Πατριαρχείου είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στα μέλη της αντιπροσωπίας, τα οποία κατηγόρησε ως εμμονικά. 

Οι μητροπολίτες Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Κισσάμου Αμφιλόχιος, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και ο αρχιδιάκονος Θεόδωρος, μέλη της πατριαρχικής αντιπροσωπίας στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ζήτησαν να γίνουν δεκτοί από τον Αλέξη Τσίπρα έως το Σάββατο που θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, το ραντεβού ποτέ δεν οριστικοποιήθηκε, λόγω και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Γερμανία. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που πατριαρχική αντιπροσωπία η οποία επισκέπτεται την Αθήνα δεν γίνεται δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η τελευταία φορά που αντιπροσωπία από το Φανάρι επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν το 2004, για τη διευθέτηση οικονομικών θεμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Φαναρίου. Μάλιστα, ο τότε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όχι μόνο είχε επιφυλάξει θερμή υποδοχή, αλλά και είχε δώσει λύση στα αιτήματα.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της επιτροπής από το Φανάρι. Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 247 κατηγόρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για «εμμονή» στο μισθολογικό των κληρικών, καθώς και ότι τα μέλη της επιτροπής δεν κατέθεσαν καμία πρόταση σχετικά με το νομικό καθεστώς του κλήρου στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, όσα με εριστικό ύφος είπε στη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Κώστας Γαβρόγλου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις στρογγυλεμένες δηλώσεις του μαζί με τον μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δημήτριο.

Νέο ραντεβού

Σε απολογισμό των έως σήμερα συνομιλιών για τη συμφωνία με την κυβέρνηση προχώρησε χθες η επιτροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι οι διευκρινίσεις που έδωσε ο Κώστας Γαβρόγλου δεν ικανοποίησαν καθόλου την αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι δεν ήταν βελτιωμένες σε σχέση με αυτό που είχε περιγράψει από τον Ιανουάριο ο υπουργός Παιδείας για τον τρόπο μισθοδοσίας.

Ερωτήματα βέβαια προκαλεί η νέα συνάντηση που όρισε με τον Κώστα Γαβρόγλου την ερχόμενη Τρίτη, κάτι που ίσως ξεπερνά τις αρμοδιότητές της, που η ίδια όρισε, όχι ως διαπραγματευτικές αλλά ως σύνδεσμος που θα παραλάβει το τελικό νομοσχέδιο για να το μεταβιβάσει στην Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα