Επιδότηση εργοδοτικής εισφοράς για τους κάτω των 25 ετών

Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα επιδότησης εισφορών για την απασχόληση εργαζομένων κάτω των 25 ετώνΤο πρόγραμμα αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019. Για τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών, οι οποίοι έχουν προσληφθεί από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν εργοδοτική εισφορά μειωμένη κατά 6,68% επί των αποδοχών που τους αποδίδουν.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας. Η υπαγωγή στο πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται με την υποβολή της ΑΠΔ από τον υπόχρεο εργοδότη με μειωμένη εργοδοτική εισφορά για τη χρονική περίοδο που αναφέρεται σε αυτή.

Η μειωμένη εργοδοτική εισφορά θα καταβάλλεται για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάληψης της μισθωτής εργασίας μέχρι και τον μήνα συμπλήρωσης του 25ου έτους της ηλικίας του εργαζομένου, εφόσον παραμένει στον εργοδότη μέχρι τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου. Στην περίπτωση που η ημερομηνία ανάληψης της μισθωτής εργασίας είναι προγενέστερη της έναρξης του προγράμματος η εργοδοτική εισφορά θα καταβάλλεται μειωμένη αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Από την πλευρά του, ο ΕΦΚΑ θα ελέγχει απολογιστικά τις προϋποθέσεις και την ορθότητα των ΑΠΔ που θα υποβάλλονται. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες θα μπορούν να αιτούνται και να λαμβάνουν βεβαίωση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναλυτικά, το περιεχόμενο του προγράμματος, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα περιλαμβάνει η Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα