Μιναρέ στην Αθήνα θέλει ο Ερντογάν

«Βόμβα» έριξε πάλι ο «σουλτάνος» που ονειρεύεται… νέα Αλωση

Ο πρωθυπουργός θα έλεγε «ναι» στη συνάντηση, αλλά φοβήθηκε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης!Η Θέση μας: 190 δισ. ευρώ το κατοχικό χρέος

Διαβάστε επίσης:

►Στον ανακριτή 13 για το σκάνδαλο Sex Form της περιόδου Σημίτη

►Αποκάλυψη! Φωτογραφική διάταξη για την επιλογή του Ευρωπαίου εισαγγελέα

►Βαρθολομαίος: Δρομολογεί εκλογή νέων ποιμεναρχών!

►Ιερέας ζήτησε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μετανοήσει

►«Ρουκέτα» Κουκοδήμου για τέταρτο Μνημόνιο!

►Ερχονται οι 100 δόσεις για οφειλές σε δήμους!

►Σάλος για το δάνειο 100.000 € του Πολάκη!

Μιναρέ στην Αθήνα θέλει ο Ερντογάν

Μιναρέ στην Αθήνα ονειρεύεται ο «σουλτάνος». Τη «βόμβα» πέταξε ο πονηρός γείτονας κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγκυρα, θέτοντας τον μιναρέ ως αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Οπως ο ίδιος ο Ερντογάν παραδέχτηκε, ζήτησε το Φετχιγιέ τζαμί στην Αθήνα να αποκτήσει μιναρέ, «όπως οι εκκλησίες έχουν καμπαναριό». Κανονική… Αλωση δηλαδή! Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στο θέμα των «8», ο Ελληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε φοβισμένος και απολογητικός, απαντώντας στην πρόκληση του Τούρκου προέδρου ότι «αντιδρά η αντιπολίτευση» και γι’ αυτό δεν υπάρχει μιναρές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε φανεί και από τις δημόσιες δηλώσεις, έμεινε απαθής στο ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να κάνει το ζήτημα της Χάλκης διμερές. Την ημέρα της συνάντησής τους συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής με την αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και τους μουφτήδες, ενώ τώρα παραδέχεται πως αξίωσε μιναρέ στο τζαμί Φετχιγιέ, στην Αθήνα. Την προσπάθεια Ερντογάν να μετατρέψει τη Χάλκη σε διμερές ζήτημα με την Ελλάδα για να αποκομίσει οφέλη σχολιάζει και το βρετανικό περιοδικό «Economist», επισημαίνοντας σε άρθρο του πως «η τύχη της σχολής είναι ζήτημα των δεσμεύσεων της Τουρκίας έναντι των θρησκευτικών μειονοτήτων της και όχι διμερές ζήτημα», αλλά «ο κ. Eρντογάν δεν δίστασε να το μεταβάλει σε τέτοιο».

Μιλώντας συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, μπροστά σε κοινό, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι έθιξε το ζήτημα του τζαμιού στην Αθήνα στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχαν, αντιπαραβάλλοντας το ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Στον κ. Τσίπρα δήλωσα ότι “ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ας ανοίξουμε”, του είπα, “το τζαμί Φετχιγιέ στην Αθήνα”» φέρεται ότι είπε ο Τούρκος πρόεδρος, για να του απαντήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός, κατά τα λεγόμενα του κ. Ερντογάν, ότι πρόκειται να λειτουργήσει τζαμί στην Αθήνα. «Ρώτησα, γιατί δεν έχει μιναρέ το τζαμί που θα ανοίξετε; Εδώ δεν αντέχετε τη λέξη “Τούρκος” για τη μειονότητα της Θράκης» επέμεινε ο Ταγίπ Ερντογάν, που είπε ότι έλαβε την εξής απάντηση: «Μου είπε πως αντιδρά η αντιπολίτευση και εγώ του απάντησα ότι η εκκλησιά έχει καμπαναριό, έτσι και το τζαμί πρέπει να έχει μιναρέ».

Είναι προφανές ότι η Τουρκία επιμένει στις αξιώσεις της σε βάρος της Ελλάδας και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, παρά την επιδιωκόμενη από την Αθήνα επαναπροσέγγιση. Οσες δηλώσεις «καλής θέλησης» και να γίνουν, όπως τα συγχαρητήρια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Γιώργο Κατρούγκαλο και η υπόσχεση για καλή… συνεργασία, από τη στιγμή που η Αγκυρα διατηρεί το casus belli και θέλει το μισό Αιγαίο, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αποκλιμάκωση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα