«Πλάτες» στη συμφωνία από τον μοιραίο Γιώργο

Επέστρεψε από τις… διακοπές του πιο προκλητικός από ποτέ ο τραγικός Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που μας έβαλε στα Μνημόνια και εξαιτίας του εκατομμύρια Ελληνες βιώνουν την εξαθλίωση, την πείνα και τον εξευτελισμόΟ πρωθυπουργός των Μνημονίων και της τρόικας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε ως ομιλητής στο 1ο Thessaloniki Regional Forum, υπερασπίστηκε άλλη μία φορά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. «Να μετατρέψουμε τη νέα πραγματικότητα σε ευκαιρία συνύπαρξης, ανάπτυξης, σταθερότητας και να περιθωριοποιήσουμε ό,τι ενδέχεται να έχει παραμείνει από τις ακραίες εθνικιστικές και αλυτρωτικές τάσεις» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο άνθρωπος που θα γραφτεί στην Ιστορία ως ο πολιτικός που βοήθησε το ΔΝΤ να βάλει πόδι στην Ευρώπη σημείωσε ακόμα: «Με κάθε σεβασμό για όλους όσοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς η συμφωνία έχει επικυρωθεί και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Στην ίδια εκδήλωση, πολιτικοί από διάφορες περιοχές έπαιξαν τα… ρέστα τους υπέρ της συμφωνίας, εκφράζοντας θετικές απόψεις, σε μια προσπάθεια να βαφτίσουν το κρέας… ψάρι. «Το μέλλον είναι στο πώς θα κάνουμε επιτέλους όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά, για το κοινό μας μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια.

«Ο,τι συμβαίνει στην περιοχή έχει άμεσο αντίκτυπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση» τόνισε ο πρέσβης της Ε.Ε. στην ΠΓΔΜ Σάμουελ Ζμπόγκαρ και υπογράμμισε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών, η εξέλιξη αυτή, είναι ένεση αισιοδοξίας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν».
«Οι ΗΠΑ συγχαίρουν τις κυβερνήσεις των δύο χωρών» τόνισε η σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ Εϊμι Κάρλον, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος, πολύ σημαντική και επωφελή όχι μόνο για την Ελλάδα και τα Σκόπια, αλλά για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο σύνολό της, θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα