Προκλητική (πάλι) η Νοτοπούλου

Συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με δηλώσεις της υπέρ της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών….…η για λίγες ώρες ακόμα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία προτού εγκαταλείψει το ιστορικό Διοικητήριο για να ριχτεί στη μάχη των δημοτικών εκλογών «είδε» προοπτικές που ανοίγει το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.

Χαιρετίζοντας το Thessaloniki Regional Forum 2019, η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανακτά τον ρόλο της ως ένας κομβικός παράγοντας στα Βαλκάνια, αλλά επίσης και «ως ένας πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει πίσω τις σκιές του παρελθόντος και ανοίγει δρόμους για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία» σημείωσε εμφατικά η απερχόμενη υφυπουργός ενώπιον ενός ακροατηρίου αποτελούμενο από διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες. Χαρακτήρισε, δε, για πολλοστή φορά την ντροπιαστική συμφωνία της κυβέρνησης ως… έντιμη συμφωνία. «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα επαναπροσδιορίζει τις ιστορικές της σχέσεις με τα Βαλκάνια. Επιστρέφουμε δραστήρια στη βαλκανική μας γειτονιά σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, ανακαλύπτοντας τον στρατηγικό μας ρόλο στην περιοχή» δήλωσε.

Η κ. Νοτοπούλου σημείωσε, επίσης, ότι το Thessaloniki Regional Forum «μπορεί να μετατραπεί σε ένα μόνιμο βήμα δημόσιου διαλόγου για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βαλκανικές χώρες για όλα τα μέλη και τα μη μέλη της Ε.Ε., που να αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη και τη συνεργασία σε εθνικό και διαβαλκανικό επίπεδο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα