Ρουβίκωνας: Εσπασαν με βαριοπούλες πολυκατάστημα

Εκαναν γυαλιά καρφιά την τζαμαρία, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό και στη συνέχεια τράπηκαν (ανενόχλητοι) σε φυγήΤο πολυκατάστημα Leroy Merlin έβαλαν στο στόχαστρό τους το πρωί της Κυριακής μέλη του Ρουβίκωνα. Αφορμή για την επίθεση ήταν το 9ωρο που προσπαθεί να επιβάλει η εταιρία στους εργαζομένους της, σύμφωνα με κείμενο που ανάρτησαν λίγη ώρα μετά την επίθεση τα μέλη της αναρχικής ομάδας σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία -κατά την προσφιλή τους συνήθεια- έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο από τη στιγμή που τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο κτίριο, που βρίσκεται στην Κηφισίας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέντε με έξι άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία και προκάλεσαν φθορές και στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή. Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στη συνέχεια το βίντεο από την επίθεση στο διαδίκτυο μαζί με ένα κείμενο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωσή τους».

Μάλιστα, στο κείμενο τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν πως «αυτές οι συνθήκες τρομοκρατίας εργαζομένων επικρατούν στις περισσότερες πολυεθνικές που θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους δίχως να νοιάζονται για “παράπλευρες απώλειες”, όπως οι εργαζόμενοι ή τα δικαιώματά τους». Λίγο μετά την επίθεση ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Leroy Merlin, 9 θα είναι οι ώρες σας».

Υπενθυμίζεται πως μέλη του Ρουβίκωνα είχαν επιτεθεί ξανά στο ίδιο πολυκατάστημα Leroy Merlin τον περασμένο Ιούλιο. Υποστήριξαν πως η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την απόλυση εργαζομένης, η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα