Οι Αλβανοί προσβάλλουν την Ιστορία των Ελλήνων

Αναπαράγουν άρθρο της γερμανικής «Die Welt», με αναφορές σε κατάπτυστες θεωρίες του ανθέλληνα Φαλμεράγιερ!Από τη
Θεανώ Καρούτα

Aνιστόρητες -το λιγότερο- και άκρως προκλητικές έναντι της Ελλάδας «φωνές» βρίσκουν συχνά χώρο σε μερίδα αλβανικών μέσων ενημέρωσης, γεννώντας ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα των θέσεων που εκφράζουν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας shqiperia e bashkuar, το οποίο -επικαλούμενο τη γερμανική «Die Welt»- καταφέρεται εναντίον των Ελλήνων και του Ελληνισμού, υποστηρίζοντας πως οι σημερινοί Ελληνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους ούτε με τους Βυζαντινούς, και αποτελούν ένα κράμα Σλάβων, Τούρκων και Αλβανών!

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, από τους κυριότερους εκφραστές αυτής της θέσης είναι ο -γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις του- Αυστριακός ιστορικός Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράγιερ. Στο άρθρο, που τονίζει ακόμα πως οι Ελληνες έχουν καταστρέψει, εκτός από την ελληνική, και την ευρωπαϊκή οικονομία, παρατίθενται αυτούσια αποσπάσματα από το βιβλίο του Φαλμεράγιερ (με τίτλο «Geschichte der morea Halbinsel Während des Mittelalters»), τα οποία επισημαίνουν ότι ο ελληνικός γηγενής πληθυσμός αντικαταστάθηκε ουσιαστικά από Σλάβους κατά τη διάρκεια των σλαβικών επιδρομών από το 350 έως το 800 μ.Χ. «Οι Ελληνες εξαφανίστηκαν από την περιοχή της Ευρώπης. Η φυσική ομορφιά, η πνευματική ευφυΐα, η αρμονία και η απλότητα, η τέχνη και ο ανταγωνισμός εξαφανίστηκαν από τη σημερινή περιοχή της Ελλάδας. Δεν υπάρχει ελληνικό αίμα σήμερα στις φλέβες των χριστιανών της σημερινής Ελλάδας» γράφει ο Αυστριακός.

«Είναι ένα μείγμα»

Εκμεταλλευόμενη τη θέση αυτή, η αλβανική ιστοσελίδα κλείνει το άρθρο σχολιάζοντας πως «οι Ελληνες σήμερα ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη, αλλά δεν είναι παρά ένα μείγμα από Τούρκους, Σλάβους και Αλβανούς».
Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα, το άρθρο φιλοξένησε πρώτη η γερμανική «Welt», η οποία ούτως ή άλλως έχει πολλάκις καταφερθεί με τον πλέον φαιδρό τρόπο εναντίον της χώρας μας και έχει… αδυναμία στη θεωρία του Φαλμεράγιερ για την «άλωση» των Βαλκανίων από τους Βουλγάρους και τους Σλάβους μετά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, που «εξαφάνισαν τους γηγενείς πληθυσμούς της Ελληνικής Χερσονήσου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα