«Ράμα, φύγε» φώναξαν διαδηλωτές, που εισέβαλαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο!

Καζάνι που βράζει θύμισε το Σαββατοκύριακο η Αλβανία, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν το Σάββατο τους δρόμους των Τιράνων, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα για διαφθορά και συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα, ζητώντας την παραίτησή του. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρωθυπουργικό μέγαρο και στην προσπάθειά τους συγκρούστηκαν βίαια με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Παρά τις αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις, το εξεγερμένο πλήθος παραβίασε επανειλημμένα τον αστυνομικό κλοιό, καταλαμβάνοντας τον αύλειο χώρο μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης. Μια ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών έριξε αρχικά καπνογόνα και πέτρες εναντίον του κτιρίου της κυβέρνησης, το οποίο φυλάσσεται από μεγάλες δυνάμεις ασφαλείας, φωνάζοντας «Ράμα, φύγε!». «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λουλζίμ Μπάσα, επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης, που αμφισβητεί έντονα τον Ράμα. «Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία» είπε ο Μπάσα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Κυβέρνηση τεχνοκρατών

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ενώ συνέβαιναν αυτά, ο Πάνος Καμμένος ανήρτησε στο twitter φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται ο Εντι Ράμα και ο εκκεντρικός, κερδοσκόπος επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος, με μια λεζάντα με σαφή αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Οποια χώρα παραδίδεται στην παγκοσμιοποίηση μπαίνει στη σφαίρα της αποσταθεροποίησης. Σκόπια, Αλβανία, Ελλάδα. Είναι κρίμα τώρα, που μπήκαμε στην πορεία της ανάπτυξης, για ένα βραβείο να γυρίσουμε στην κόλαση της κρίσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα