Βράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταγραφές

Μύδροι του Κουρουμπλή για Μωραΐτη: «Είναι σαν να πάω εγώ στη ΝΔ»! Κριτική στον ανασχηματισμό και από τους 53+Eνός ανασχηματισμού, έστω «κουτσού», μύριες αντιδράσεις έπονται. Τα ονόματα των πρώην υβριστών του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνου Μωραΐτη και Αγγελου Τόλκα, φαίνεται πως έπεσαν βαριά τόσο στους συριζαίους, που «κατάπιαν αμάσητο» το τρίτο Μνημόνιο, όσο και στους πασοκογενείς της κυβερνώσας παράταξης, που «έφαγαν ξύλο» όταν αποφάσισαν να μεταπηδήσουν από τη βυθιζόμενη Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου.

Πρώτος και καλύτερος αντέδρασε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος, αφού αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τη «μετεγγραφή» του Θάνου Μωραΐτη, παραδέχτηκε πως υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω του παθιασμένου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» λόγου του πρώην υπουργού του Παπανδρέου και του Παπαδήμου.

«Πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα. Φανταστείτε τώρα εγώ να προσχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία. Το να προσχωρήσει ο Μωραΐτης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να προσχωρώ εγώ στη Νέα Δημοκρατία. Καθένας ας κριθεί για αυτά που λέει και κάνει» είπε, διαφοροποιούμενος από την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Επιφυλάξεις

Την ίδια ώρα, άνω κάτω είναι και οι «53+». Η ιστοσελίδα Commonality, η οποία απηχεί τις απόψεις τους, αναδημοσίευσε άρθρο της εφημερίδας «Εποχή», όπου διατυπώνονται ενστάσεις και επιφυλάξεις για τον ανασχηματισμό.

«Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει διά της διαβολής ότι “το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις”, είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝ.ΑΛ. και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης Παύλος Κλαυδιανός, ο οποίος επισημαίνει πως τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν «χρειάζονταν συζήτηση», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την παραμονή του ανασχηματισμού. Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι υπουργοί ορκίζονται σήμερα το απόγευμα (18.30) στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα