Κυριάκος: «Αντίδοτα στην κρίση ανάπτυξη και επενδύσεις»

Στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, της τάξης του 3,5%-4% του ΑΕΠ, που κατά την άποψή του αποτελεί το αντίδοτο στην οικονομική κρίση……επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέλυσε από το Μόναχο το σχέδιό του για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ανάπτυξη βασισμένη στις επενδύσεις. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν παραμείνει προσηλωμένη στους δημοσιονομικούς στόχους της, ενώ ταυτόχρονα καταφέρει να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, ενώ αναφορικά με το ίδιο θέμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Merkur», περιέγραψε μια νέα δημοσιονομική πολιτική, με δραστική μείωση των φόρων, και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επιστροφής των 500.000 νέων Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης.

Πρόσθεσε ότι «η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία», ενώ σχετικά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αναφέρθηκε στη δυνατότητα δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας. «Θα αξιοποιήσω τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα» είπε και συμπλήρωσε ότι, έπειτα από τα σαφή δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, θα αναμένει από την πλευρά των Ευρωπαίων τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του 2021 και του 2022.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση τόσο για την οικονομία όσο και για τα εθνικά, χαρακτηρίζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών «κακή» και επισημαίνοντας ότι το 70% των Ελλήνων είναι κάθετα αντίθετο με αυτήν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα