ΤΑΙΠΕΔ: Βουνό εκκρεμοτήτων για Αφάντου και Ελληνικό

Τα επόμενα βήματα για να γίνουν οι επενδύσειςΒουνό εκκρεμοτήτων για τις μεγάλες επενδύσεις σε Αφάντου και Ελληνικό. Τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το μεγάλο ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο, εκκρεμεί σειρά αποφάσεων προκειμένου να υπογραφούν τα συμβόλαια με τους δύο επενδυτές- μεταξύ άλλων, η έκδοση πιστοποιητικού τελεσιδικίας από τη Δ/νση Δασών Δωδ/σου για ν. Αφάντου, η δημοσίευση διοικητικής πράξης παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κατόπιν οριστικοποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, η καταγραφή και τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων στον ν. Αφάντου, η σύσταση τριών εταιριών ειδικού σκοπού για την εισφορά του δικαιώματος στον επενδυτή για τον ν. Αφάντου, αλλά και η έκδοση από την Κτηματική Υπηρεσία Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής (παράνομων χρηστών) για τον ν. Αφάντου.

Αποφάσεις

Για το Ελληνικό αναφέρονται ως επόμενα βήματα (χωρίς ημερομηνία ολοκλήρωσης) η «υποβολή Μελέτης Σχεδίου Γενικής Οργάνωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου & Αναψυχής/ζωνών πολεοδόμησης/ζωνών ανάπτυξης/ΣΜΠΕ», η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνου στο Ελληνικό (εντός των ημερών αναμένεται η προκήρυξή του), η «έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης, καθώς και για τη γενική διάταξη του Μητροπολιτικού Πάρκου», η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των ιδιωτών, η «διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης», ώστε στη συνέχεια να αποκτήσει την κυριότητα τμήματος της έκτασης η Lamda Development, και η μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό Α.Ε.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα