Οδύνη για τον θάνατο του φούρναρη της Κω!

Μοίραζε ψωμί στους μετανάστες που έφταναν στο νησί και είχε τιμηθεί από την ΚομισιόνΕφυγε» τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 77χρόνων ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω, που είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την καθημερινή και συνεχή βοήθειά του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν έρθει στο νησί. Η είδηση της εκδημίας του «φούρναρη των προσφύγων» σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Ο Διονύσης Αρβανιτάκης έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μπόλιασε τον πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από τις εμβληματικές αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το έργο του παράδειγμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας.
Η πρωτοβουλία του 77χρονου φούρναρη, που εκκινούσε από αγνό και ανόθευτο ανθρωπισμό και όχι από επαγγελματικό ακτιβισμό με σκοπό το κέρδος, όπως συμβαίνει με πολλές «σκοτεινές» ΜΚΟ, δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους συνήθως αδιάφορους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Ο Γιούνκερ

Για τη δράση του ο Διονύσης Αβρανιτάκης τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές». Τον Διονύση Αρβανιτάκη αποχαιρέτησε και ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ, ο Eλληνας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Καλό ταξίδι, Διονύση Αρβανιτάκη, παντοτινό σύμβολο μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας που νοιάζεται τους αδύναμους» έγραψε στο twitter ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το άξιο τέκνο του νησιού αποχαιρέτησε και ο δήμαρχος της Κω τονίζοντας: «Ο Διονύσης δεν ήταν ο “Φούρναρης της Κω”, όπως τον αποκαλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Διονύσης ήταν η ίδια η Κως».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα