«Δώστε μια ανάσα στους συνεπείς δανειολήπτες»

Τι ζήτησε από τους τραπεζίτες ο Κυριάκος στη ρύθμιση για την πρώτη κατοικίαTην «εύλογη» -όπως τη χαρακτήρισε- μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων τους προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών. 

Τόνισε μεν την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά έδωσε έμφαση και στους δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες. Η επιβράβευσή τους, όπως σημείωσε, «απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων, και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο».

«Βιώσιμη λύση»

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της Ν.Δ. ότι η λύση για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Ελληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Στη συνάντηση μετείχαν οι Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (διευθ. σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (διευθ. σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασ. Ψάλτης (διευθ. σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (διευθ. σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θόδ. Καλαντώνης (αν. διευθ. σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η Χαρούλα Απαλαγάκη (γενική γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών).

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τούς ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση ενημέρωσης του κόμματός του και, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα