Δίνουν άφεση στον Ρουβίκωνα

Νέο «ντου» στην ελβετική πρεσβεία, η οποία δεν επιθυμεί δίωξη σε βάρος των δέκα προσαχθέντωνNτου» στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Κολωνάκι πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα, λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση στο πολυκατάστημα Leroy Merlin στην Κηφισίας, στο οποίο προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές. Η αναρχική ομάδα δείχνει να έχει ξεπεράσει κάθε όριο, προφανώς εκμεταλλευόμενη την επιμονή της κυβέρνησης να κάνει τα… στραβά μάτια. Τα μέλη του Ρουβίκωνα συνεχίζουν να αλωνίζουν και να μένουν ατιμώρητα, χωρίς να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί χθες τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν στην πρεσβεία της Ελβετίας, στην οδό Ιασίου 2, στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν στον φύλακα που βρισκόταν στην είσοδο να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία. Μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και πέταξαν φέιγ βολάν.

Στη συνέχεια, η αναρχική ομάδα ανέβασε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου φωτογραφίες από τη νέα «εισβολή» της σε πρεσβεία, αλλά και κείμενο. Αιτία της «παρέμβασης» ήταν η σύλληψη ενός αναρχικού στην Ελβετία, στις 29 Ιανουαρίου, και η έρευνα στο σπίτι του χωρίς ένταλμα, όπως αναφέρεται στο κείμενο. Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο και πραγματοποίησε 10 προσαγωγές. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της πρεσβείας και ο ιδιώτης φύλακας δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν δίωξη σε βάρος των μελών του Ρουβίκωνα, οπότε πιθανότατα οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τις επιθέσεις της αναρχικής ομάδας, δήλωσε: «Το υπουργικό δίδυμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακόμη… αναζητά τη διεύθυνση του Ρουβίκωνα. Μέχρι να τη βρει, τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης συνεχίζουν με την άνεσή τους να κουρελιάζουν κάθε έννοια έννομης τάξης, εξευτελίζοντας τον κρατικό μηχανισμό και αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας διεθνώς».

Εξάλλου, η εταιρία Leroy Merlin εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή το πρωί στο κατάστημά της στη λεωφόρο Κηφισίας, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η λύση της συνεργασίας με εργαζόμενη δεν είχε ως αιτία την ασθένειά της ούτε συνδέεται με αυτήν, αντικρούοντας τα στοιχεία που πρόβαλε ο Ρουβίκωνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα