Αλβανία: Υπό παραίτηση 43 της αντιπολίτευσης. Σοβαρή πολιτική κρίση

Εντείνεται η πολιτική κρίση στην Αλβανία, όπου οι 43 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμφώνησαν ομόφωνα να «κάψουν την εντολή που έλαβαν από τον λαό», δηλαδή να παραιτηθούν από το αξίωμά τουςΟ επικεφαλής του κόμματος Λιούζλιμ Μπάσα δηλώνει ότι οι βουλευτές του δεν θέλουν να ανήκουν πια σε ένα νομοθετικό σώμα που αναδείχθηκε με ψήφους «από τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα». Καθώς η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της Αλβανίας, είναι άγνωστο αν οι παραιτήσεις των 43 (σε σύνολο 140) βουλευτών θα οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης και δρομολόγηση νέων εκλογών.

Οπως αναφέρει ωστόσο ο ιστότοπος Balkan Insight, το σύστημα των κλειστών λιστών που χρησιμοποιεί η Αλβανία προβλέπει, όταν προκύπτουν κενά στις κοινοβουλευτικές έδρες, η εντολή να μεταβιβάζεται στους επόμενους της λίστας του ίδιου κόμματος. Από τη στιγμή όμως που η απόφαση της παράταξης να μη συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία είναι καθολική, η χώρα εισέρχεται εμφανέστατα σε περίοδο έντονης πολιτικής περιδίνησης και αβεβαιότητας. Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν και το έτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση, που κατέχει 19 έδρες στο αλβανικό Κοινοβούλιο, θα ακολουθήσει το παράδειγμα του κόμματος του Μπάσα, βυθίζοντας τη χώρα στο χάος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα