Ποιοι δεν θα πάρουν τις τριετίες στον νέο κατώτατο

Εγκύκλιος-οδηγός για τις αυξήσειςΧωρίς επιδόματα τριετιών θα παραμείνουν όσοι συμπλήρωσαν προϋπηρεσία από τις 15 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά, με βάση και τη νεότερη εγκύκλιο Αχτσιόγλου, μέσω της οποίας δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού και του ελάχιστου ημερομισθίου στον ιδιωτικό τομέα στα 650 ευρώ μεικτά και τα 29,04 ευρώ μεικτά, αντίστοιχα.

Στην εγκύκλιο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου αναφέρεται: «Ως προς τις ήδη διαμορφωθείσες προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας, εφαρμόζονται οι διατάξεις των στοιχείων I και iii της περ. Γ’, χωρίς τις ηλικιακές αναφορές, και των περ. δ’ έως στ’ της υποπαρ. ΙΑ.11.2 της παρ. ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως ισχύει».

Πολύ απλά, μέσα από αυτή την… περίπλοκη εξήγηση, επιβεβαιώνεται ότι προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας θα λάβουν μόνο όσοι μισθωτοί είχαν συμπληρώσει από μία έως τρεις τριετίες και μόνο όσοι εργατοτεχνίτες είχαν από μία έως έξι τριετίες, έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2012.

Παραδείγματα

Για προϋπηρεσία που διανύθηκε μεταγενέστερα και μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω από το 10% θα εξακολουθήσουν να μην αποδίδονται επιδόματα τριετιών.

Για παράδειγμα, εάν ένας μισθωτός είχε συμπληρώσει μία τριετία έως τις αρχές του 2012, τότε θα πρέπει να λάβει 650 ευρώ μεικτά και 65 ευρώ, μεικτά, επιπλέον, στις 28 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, εργαζόμενος ο οποίος από το 2013 έως σήμερα έχει συμπληρώσει δύο τριετίες δεν θα πάρει επιπλέον ποσό για την προϋπηρεσία αυτή, πέραν των 650 ευρώ μεικτά. Επίσης, ουδείς από τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό δεν θα λάβει το επίδομα γάμου, που έχει σιωπηρά καταργηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα