Ψευτοδιλήμματα

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο δόγματα που προάγει η Ν.Δ.Από τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Οσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές τον Μάιο είναι φυσιολογικό το πολιτικό κλίμα να οξύνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει τον δρόμο της σπίλωσης της Ν.Δ. ως «ακροδεξιού» κόμματος, το οποίο είναι απολύτως ψευδές για οποιονδήποτε έχει έστω οριακή αντίληψη από πολιτική, αφού η Ν.Δ. πλέον είναι σχεδόν κεντροαριστερό-ακροφιλελεύθερο κόμμα. Η Ν.Δ., από την άλλη, προσπαθεί να προαγάγει δύο δόγματα: αφενός ότι δεν υπάρχει το δίπολο Δεξιά – Αριστερά, αλλά οι μεταρρυθμιστές και οι λαϊκιστές (Μητσοτάκης, Συνέδριο «Δράσης», Μάιος 2016), αφετέρου ότι ισχύει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή θάνατος» και το συνοδευτικό επιχείρημα «να φύγει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βλέπουμε», σύνθημα που φυσικά πιάνει σε τρομαγμένους ή λοβοτομημένους ανθρώπους. Παραθέτω κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα για να μην αποβλακωνόμαστε εντελώς από τέτοια εκφοβιστικά και παραπλανητικά ψευδοεπιχειρήματα:

. Στις εκλογές σε μια δημοκρατία, υπάρχουν δεκάδες επιλογές από κόμματα και όχι μόνο δύο.
. Σαφώς και ισχύει η διάσταση Αριστεράς – Δεξιάς στον πολιτικό προσανατολισμό, εκτός αν καταργήθηκε η πολιτική επιστήμη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πώς παρουσιάζεται ότι δεν είναι «μεταρρυθμιστικό» κόμμα, αφού έχει υλοποιήσει στον πόντο ό,τι διέταξε η Ε.Ε.;
. Η Ν.Δ. είναι ο μπλε ΣΥΡΙΖΑ, έχει ψηφίσει το 30% των νομοσχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που οι ΑΝ.ΕΛ. δεν τα ψήφιζαν! Δηλαδή, μπορούσε να εκπέσει η κυβέρνηση των νεοκατσαπλιάδων εδώ και καιρό, αλλά η Ν.Δ., επειδή ιδεολογικά είναι ταυτισμένη σχεδόν στα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ ως ευρωσυστημικά κόμματα που είναι και τα δύο, δεν έριξε τον Τσίπρα.
. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να μη μας αρέσει, τη Μακεδονία τη χάρισε δημοκρατικότατα και τον στηρίζει πλήρως η Ε.Ε. ως απόλυτα θεσμικό κόμμα.
. Κανένας, μα κανένας πατριώτης δεν μπορεί να στηρίξει Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και τα δύο κόμματα συμφωνούν απόλυτα στην εκχώρηση του συνθετικού «Μακεδονία» στα Σκόπια. Μόνο οι groupies του Μητσοτάκη και του Αδωνη δεν το αντιλαμβάνονται.
. Κανένας αντισυστημικός άνθρωπος που επιθυμεί να κλονιστεί το σαθρό αριστερόστροφο σύστημα με την πινελιά του Τζορτζ Σόρος, που κυβερνά όλο τον πλανήτη και την Ευρώπη, δεν μπορεί να ψηφίσει δύο απολύτως συστημικά κόμματα, όπως η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.
. Κανένας άνθρωπος που βρίσκει φυσιολογικό το να έχουμε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ΥΠΕΞ ή Ευρωπαία επίτροπο Μητσοτάκη (Ντόρα Μπακογιάννη) και δήμαρχο Αθηνών Μητσοτάκη (Κώστας Μπακογιάννης) δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του δημοκρατικό.
. Σε ψευτοδιλήμματα «Θάνατος με αγχόνη ή ηλεκτρική καρέκλα» απαντάμε «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω».

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα