Ούτε ένας κουβάς (!) πετρέλαιο στις εξορύξεις που κάνει ο Ερντογάν

Χαστούκι στον «σουλτάνο» από ερώτηση της αντιπολίτευσης για το πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν χωρίς να βρεθούν κοιτάσματαΑποκαλύφθηκε, επιτέλους, η αλήθεια για την τεράστια αποτυχία του καθεστώτος Ερντογάν όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες! Βουλευτής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει ότι «ούτε ένας κουβάς πετρέλαιο» δεν βρέθηκε από τις έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, καλεί τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ να απαντήσει πόσα χρήματα έχει ξοδέψει έως τώρα η τουρκική κυβέρνηση για τα τρία πλοία που αγόρασε και πόσα ξόδεψε για τις γεωτρήσεις, που, όπως επισημαίνει, άρχισαν με στόχο την επίδειξη δύναμης απέναντι στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Και κάπως έτσι κατέρρευσε η προπαγάνδα του «σουλτάνου» για τα (υποτιθέμενα) τουρκικά θαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα.

Την ίδια ώρα, στη γραμμή Ερντογάν, ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν προκαλεί, ζητώντας να εκδοθούν οι «8» στην Τουρκία και απειλώντας ότι, αν δεν συμβεί αυτό, θα είναι αδύνατο να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Με θράσος, μάλιστα, εγείρει ζήτημα αξιώσεων στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι η Αγκυρα θα πρέπει να έχει λόγο στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρέσβης υποστήριξε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι «πραξικοπηματίες θα πρέπει να δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη μετά την έκδοσή τους στην Τουρκία» και συμπλήρωσε: «Ολα τα ζητήματα είναι περίπλοκα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Η συνέχιση των διμερών επαφών είναι κάτι που πάντα επιθυμούσαμε». Το πρακτορείο Anadolu σημειώνει, μάλιστα, ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία περιλαμβάνει άτομα που αποτελούν τη μέγιστη απειλή για την Τουρκική Δημοκρατία.

Ο Τούρκος πρέσβης ερωτήθηκε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου, απαντώντας προκλητικά: «Θα φθάσουμε σε συμφωνία όταν βρεθεί ποιο είναι ακριβώς το ζήτημα. Το Κυπριακό ξεκίνησε το 1963, όχι το 1974, ή και ακόμα νωρίτερα». Ερωτηθείς δε για τις έρευνες και το πλάνο εξορύξεων στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρέσβης τόνισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμετάσχει στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων. «Μια ενεργειακή εξίσωση της ανατολικής Μεσογείου, στην οποία η Τουρκία δεν θα περιλαμβάνεται, δεν θα είναι μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργήσει» τόνισε καταλήγοντας ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα