Μαζέψτε τους! Κι άλλος «γαλάζιος» βουλευτής μιλά για νέο Μνημόνιο

Νέο ατόπημα από «γαλάζιο» βουλευτή μετά τον Κουκουδήμο. Βρήκε την ευκαιρία το Μαξίμου να επιτεθεί στην ΠειραιώςΓκάφα διέπραξε και ο Γιώργος Στύλιος, ο οποίος γίνεται ο δεύτερος βουλευτής της Ν.Δ. μέσα σε λίγες μέρες, που δηλώνει ότι είναι πιθανή η υπογραφή ενός τέταρτου Μνημονίου στο μέλλον. 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την κυβέρνηση και πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλείται ξανά από το Μέγαρο Μαξίμου ότι θέλει να εφαρμόσει μνημονιακό πρόγραμμα. 

Ο κ. Στύλιος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, κληθείς να σχολιάσει τις προ ημερών δηλώσεις του συναδέλφου του Κώστα Κουκοδήμου, εξέφρασε την άποψη πως «όταν αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, πολύ πιθανόν είναι να πας σε τέταρτο Μνημόνιο».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αρτας ανέφερε ότι «το δεδομένο είναι ότι είμαστε σε επιτήρηση και πρέπει να έχουμε πλεονάσματα 3,5%. Πριν από 10 ημέρες είχαμε μια δήλωση του κ. Δραγασάκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Αυτά τα επιπλέον χρήματα θα τα δώσουν οι Ελληνες πολίτες. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές προσπαθεί να δώσει μια λύση σε σχέση με την πρώτη κατοικία. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν 5.000 πλειστηριασμοί γιατί δεν πάμε καλά στα οικονομικά. Αν, λοιπόν, αναγκάζεσαι να βγεις στις αγορές με υψηλά επιτόκια 3,5%, πολύ πιθανόν είναι να πας σε τέταρτο Μνημόνιο».

Χωρίς άλλοθι

Το Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Στύλιου, επιτέθηκε στο Μοσχάτο, τονίζοντας ότι μετά την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο, «η Ν.Δ. έχει μείνει χωρίς άλλοθι και πλέον αναγκάζεται να ομολογήσει ότι χρειάζεται τον μανδύα των Μνημονίων για να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της». Στην κυβέρνηση αθροίζουν τις δηλώσεις των δύο «γαλάζιων» βουλευτών -παρά την προσπάθεια ανασκευής που είχε κάνει ο κ. Κουκοδήμος, μιλώντας για παρερμηνεία των λεγομένων του-, θεωρώντας ότι προεξοφλούν τέταρτο Μνημόνιο σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. και πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει από τώρα το τέταρτο Μνημόνιο με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με τα οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα, σχολίασαν πηγές της Ν.Δ.

—-

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Εγκληματική γκάφα αλά ΓΑΠ

Η απόσταση ανάμεσα στον ακριβό δανεισμό και στα Μνημόνια είναι τεράστια. Αλλο πράγμα είναι τα βάρη των τόκων και άλλο τα δεσμά και η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Τα στελέχη της Ν.Δ. οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά στις αναφορές τους. Τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές και δηλώσεις είχαν οδηγήσει τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Ξέχασαν ποιες επιπτώσεις είχαν ο «Τιτανικός» του Παπακωνσταντίνου και οι μαύρες προβλέψεις του ΓΑΠ; Γιατί κάνουν τώρα, στις παρυφές της εξουσίας, τα ίδια λάθη;

Ας μαζευτούν γρήγορα αυτές οι επικίνδυνες ανοησίες περί νέου Μνημονίου, με επίσημη και ξεκάθαρη αποδοκιμασία της ηγεσίας της Ν.Δ. Διαφορετικά θα δικαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος θα «χορέψει» στον ρυθμό των δανειστών.

Δ. Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα