Παρέμβαση ΓΑΠ με μισόλογα μετά την ένταξη των «ορφανών» του στον ΣΥΡΙΖΑ

Με καθυστέρηση πέντε ημερών και ενώ «βράζει» το Κίνημα Αλλαγής μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου (φωτό) για τα «ορφανά» του……που έβαλε διά του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να εμβολίσει το κόμμα στο οποίο ηγείται η Φώφη Γεννηματά. Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού προβλημάτισε περισσότερο όμως τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού δεν απέκλεισε τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ιστορική μου υποχρέωση και πολιτική μου ευθύνη, απέναντι στην ιστορία και την παράταξή μας, την Προοδευτική Παράταξη, να συμβάλλω στην ανασυγκρότησή της, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση – είτε αυτή έχει δεξιό είτε αριστερό μανδύα» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Σε άλλο σημείο τονίζει την ανάγκη αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης, λέγοντας ότι «είναι μια υπόθεση που πρέπει να πάρουν στα χέρια τους οι προοδευτικοί πολίτες, να αποστρέψουν το βλέμμα τους από τα επίπλαστα διλήμματα και να δώσουν οι ίδιοι απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους ίδιους τους πολίτες και τη χώρα».
Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η προοδευτική παράταξη; Πώς την εννοεί ο κ. Παπανδρέου; Η απάντηση που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός είναι, γενικά, ότι η προσπάθεια για την προοδευτική παράταξη «θα είναι μακρά και επίπονη, και δεν αφορά τις κάθε φορά ανάγκες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τους Ελληνες. Για τους σκοπούς αυτούς εργαζόμαστε όλοι στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής».

Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει αναφέροντας ότι «δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση, που εντάσσεται στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες». Δεν διαψεύδει, ωστόσο, πουθενά ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ισα ίσα, το αφήνει ανοιχτό, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο ΚΙΝ.ΑΛ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα