«Και κερατάς και σκοτωμένος;»

Στο εδώλιο χήρα και εραστής για τον φόνο του καρδιολόγου στην ΚρήτηΞεκίνησε χθες το πρωί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017 στη Σητεία. Στο εδώλιο κάθισαν η 40χρονη Βουλγάρα χήρα του, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, και ο 39χρονος αστυνομικός ομοεθνής της και πρώην εραστής της που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρώτη κατέθεσε η αδελφή του θύματος, που υποστήριξε ότι η νύφη της είχε απομακρύνει τον γιατρό από την οικογένειά του. «Είχαν διακοπεί οι σχέσεις με τον αδελφό μου εξαιτίας της. Εκείνη τον απομάκρυνε επειδή ήμασταν εναντίον της. Τον τελευταίο χρόνο δεν τα πήγαινε καλά το ζευγάρι. Μάθαμε ότι είχε εραστή. Ηταν σωστό; Και κερατάς και σκοτωμένος;» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καλαντζάκη. Η αδελφή του καρδιολόγου πρόσθεσε ότι οι συγγενείς γνώριζαν πως η Βουλγάρα είχε εραστή και ότι υπήρχαν αμφιβολίες ως προς την πατρότητα του παιδιού.

«Φωτιά» σε βάρος της χήρας, όμως, ήταν και οι καταθέσεις φίλων του άτυχου καρδιολόγου. «Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει, επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω!» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, απολογήθηκε και ο 39χρονος Βούλγαρος αστυνομικός, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος. «Λυπάμαι…» είπε και ισχυρίστηκε ότι οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε στο έγκλημα είχαν να κάνουν με απειλές προς το παιδί του. Μάλιστα, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη και ισχυρίστηκε ότι μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία του Καλαντζάκη, βγάζοντας «λάδι» τη 40χρονη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα