Ξυλοκόπησαν γιατρούς στο Παίδων και στην Καβάλα

ΠΟΕΔΗΝ: Η συμπεριφορά του Πολάκη δίνει το κακό παράδειγμαΣτο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Νοσοκομείο Καβάλας έλαβαν χώρα τα δύο νέα κρούσματα ξυλοδαρμού γιατρών, που προστίθενται στη μεγάλη λίστα των επιθέσεων που δέχονται το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός πως πληθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς τα κρούσματα βίας κατά των εξουθενωμένων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας. 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η ανάρμοστη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη δίνει το κακό παράδειγμα σε κάθε «παραβατικό στοιχείο που εισέρχεται στα νοσοκομεία» και επισημαίνει: «Επιτέλους, πότε θα αφήσουν τις “τζάμπα μαγκιές” εκεί στο υπουργείο και θα ασχοληθούν με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία;»

Συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού σε γιατρό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» έγινε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, από τον Ρομά πατέρα ενός παιδιού που προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και εκνευρίστηκε από την αναμονή. Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 π.μ., στην είσοδο του νοσοκομείου.

Η δεύτερη επίθεση -και μάλιστα με γροθιές- έγινε σε γιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας από τον γιο ενός ασθενούς που απεβίωσε. Για την επίθεση αυτή, ο δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποψήφιος πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Ατυχώς, η παρουσία ”νταή γιατρού” στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί να συμβάλει στην αποτροπή των βίαιων επεισοδίων εναντίον γιατρών και την ενίσχυση της ασφάλειας στα νοσοκομεία, δίνει κάκιστο παράδειγμα».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα