Κόντρες στη Βουλή για τη μαφία των φυλακών

Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για την επονομαζόμενη μαφία των φυλακών, που οδήγησαν τελικώς στην παρέμβαση του εισαγγελέα……προκάλεσαν και την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε για απραξία την κυβέρνηση, που πάντως προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, επικαλούμενη την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης.

Κατά τη συζήτηση του δικαστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο Μάκης Βορίδης κατήγγειλε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε να προχωρήσουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, που θα ήταν μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της ΔΗ.ΣΥ. υποστήριξε από την άλλη πως οι φυλακές ελέγχονται από 50 μαφιόζους και ότι η κατάσταση έχει φτάσει, με την ανοχή ή την αδράνεια της κυβέρνησης, «στο απόλυτο χάος».

Ο βουλευτής μίλησε για συμβόλαια θανάτου, διακίνηση ναρκωτικών και απαγωγές για λύτρα από συμμορίες και ομάδες τύπου μαφίας, που λυμαίνονται τα σωφρονιστικά καταστήματα, και κάλεσε τον Μιχάλη Καλογήρου να δώσει εξηγήσεις.

Επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να μην υιοθετούνται άκριτα όσα καταγγέλλονται στα ΜΜΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη. «Καθόλου τυχαία δεν ήταν τα τελευταία περιστατικά, φαίνεται να αποτελούν δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης εντός και εκτός φυλακής» είπε, υποστηρίζοντας ότι η φυλακή δεν ελέγχεται από την παρανομία, ωστόσο είναι ένας ευαίσθητος χώρος, όπου δημιουργούνται εστίες έκνομων πράξεων, όπως είπε.

Να σημειωθεί ότι τελικώς το νομοσχέδιο με το οποίο καταργείται το Αυτόφωρο στον Τύπο υπερψηφίστηκε, παρόλο που ο Σταύρος Κοντονής διαφοροποιήθηκε εκ νέου, ζητώντας από τον Μιχάλη Καλογήρου να αποσύρει τη διάταξη (!) επειδή δημιουργεί «ανασφάλεια δικαίου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα