«Φρένο» 11 με 2 αύριο στον ηλεκτρικό

Διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρίαΑκινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού αύριο, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, εξαιτίας της προειδοποιητικής στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, με αιχμή τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι προχωρούν στην κινητοποίηση καθώς έχει διαπιστωθεί «μια σειρά οξυμένων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, δυσχεραίνουν την εργασία των συναδέλφων μας και τελικά υποβαθμίζουν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες».

Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η αντιμετώπιση του φαινομένου της πολύωρης αναμονής των επιβατών στα εκδοτήρια που έχει ως αποτέλεσμα και την ταλαιπωρία των εργαζομένων στα εκδοτήρια και η κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, ώστε να μην αποσύρονται συρμοί και να μη μειώνονται δρομολόγια. Επίσης, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Τα ταξί

Την ίδια στιγμή, ακόμα μία στάση εργασίας προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου χωρίς ταξί θα μείνει το λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς οι οδηγοί θα βάλουν χειρόφρενο στα οχήματά τους από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Η κινητοποίηση γίνεται προκειμένου να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση του κλάδου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα