Οι δικαστικές εμπλοκές μελών του Κοινοβουλίου

Πολιτικοί που ήρθαν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για μικρά ή μεγάλα αδικήματα

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Πρώην υπουργοί που μηνύουν άλλους πρώην υπουργούς, δικογραφίες που έρχονται κατά ριπάς στη Βουλή κατά υπουργών, άλλοι που ελέγχονται για φερόμενη ως ηχογράφηση και διαρροή τηλεφωνικών συνομιλιών. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί έχουν λογής λογής μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, καθώς, αν ανατρέξουμε στις τελευταίες δεκαετίες, θα διαπιστώσουμε ότι οι δικαστικές εμπλοκές των μελών του Κοινοβουλίου είναι ουκ ολίγες. Και δεν αναφερόμαστε καν στους «γνωστούς αγνώστους» υπουργούς που έχουν καταδικαστεί για τα δύσοσμα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, ούτε στις καταδίκες και στην εν εξελίξει δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά στις προσωπικές περιπέτειες βουλευτών κατά το πρόσφατο παρελθόν, που συμπεριλαμβάνουν ακόμη και ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Κι όμως, αν και η τραγική αυτή ιστορία έχει ξεχαστεί από πολλούς, το 2000 ο πρώην βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. Κώστας Καραμηνάς καταδικάστηκε για τον θάνατο 25χρονης νηπιαγωγού σε τροχαίο δυστύχημα. Ο βουλευτής, μάλιστα, μετά το δυστύχημα, επικαλούμενος τη βουλευτική ασυλία του, είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Τις Αρχές, βέβαια, έχει απασχολήσει και πλήθος άλλων βουλευτών.

Ο Βαρσάμης Γιοβανούδας, πρώην βουλευτής της Ν.Δ., είχε κατηγορηθεί το 1998 για ξυλοδαρμό της φίλης του, αν και η μήνυση τελικά αποσύρθηκε. Ο ίδιος τότε είχε διαγραφεί από το κόμμα. Την ίδια χρονιά, πάντως, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, του οποίου είχαν διαρρήξει το σπίτι, εμφανίστηκε με πιστόλι ανά χείρας να απειλεί τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Ρωμαίο ότι θα τον… πλακώσει στο ξύλο όταν τον ξαναδεί στη Βουλή και πως θα τον πυροβολήσει!

Ποινικά προβλήματα είχε και ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, που κατηγόρησε το 2011 τον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο ότι έδινε εντολές στους κουκουλοφόρους «να επιτίθενται στη Βουλή και στους αστυνομικούς με μολότοφ», δήλωση για την οποία καταδικάστηκε για συκοφαντία.
Πιο πρόσφατα καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης για υπόθεση δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα