Οι… Πολάκηδες

Ενδιαφέρονται μόνο πώς θα κρατήσουν την καρέκλα τουςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Το… φαινόμενο Πολάκης δεν είναι νέο στην πολιτική ζωή. Πάντα υπήρχαν στη… δήθεν Aριστερά τέτοια φαινόμενα. Από πολιτικούς που πίστευαν ότι πολιτικοί τους αντίπαλοι δεν δικαιούνται να ομιλούν μέχρι όλους εκείνους που θεωρούσαν ότι μόνο και μόνο επειδή είναι αριστεροί έχουν πάντα δίκιο και κυρίως το ηθικό πλεονέκτημα.

Oσα ζούμε αυτήν την περίοδο με την… πρώτη φορά Αριστερά έρχονται να γκρεμίσουν τον μύθο που έχτιζαν τόσα χρόνια. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» έλεγαν οι πρόγονοί μας. Και από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πρόθυμα δεκανίκια του βρέθηκε στην εξουσία δείχνει τον πραγματικό εαυτό του. Η αλαζονεία, που δείγμα της είναι μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, είναι το ταυτοποιητικό στοιχείο αυτής της κυβέρνησης.

Με αυτόν τον τρόπο διαχειρίζονται την εξουσία θεωρώντας το κράτος ιδιοκτησία τους. Διορίζουν τα δικά τους παιδιά, παραδίδουν μαθήματα αναξιοκρατίας και βολεύουν μέχρι και όσους τους κρατούν την ομπρέλα τους. Μόνο έτσι πιστεύουν ότι θα παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρουν ο τόπος και οι πολίτες, αλλά πώς θα διατηρήσουν με κάθε τρόπο την καρέκλα τους. Γι’ αυτό χρησιμοποιούν κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Η κυβέρνηση αυτή είναι γεμάτη… Πολάκηδες, που παραβιάζουν κάθε έννοια ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Λασπολογούν ζώντες και νεκρούς χωρίς να διστάζουν πουθενά. Βάζουν τη… λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον λερώσουν. Αυτό έχουν κάνει σε μια σειρά από υποθέσεις που βγάζουν κατά καιρούς στον αέρα, τις συντηρούν επικοινωνιακά και όταν αποδεικνύεται το φιάσκο τους σφυρίζουν αδιάφορα. Νίπτουν τας χείρας τους λες και δεν ξέρουν τίποτε για το έγκλημα.

Οι Πολάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού, μια και είναι η κουλτούρα τους τέτοια. Θεωρούν ότι όσο πιο χαμηλά πάνε τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας τόσο πιο κοντά θα βρεθούν στους δικούς τους κώδικες. Καλλιεργώντας τις λογικές «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα», πιστεύουν ότι θα επικρατήσουν οι πολιτικές του κοινωνικού φθόνου. Δηλητηριάζουν τους πάντες και τα πάντα, με μόνο κριτήριο την επιβίωσή τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η δημοκρατία ούτε η κοινωνία. Θέλουν να διαλύσουν τα πάντα και να παραδώσουν καμένη γη τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.
Οι ερχόμενες εκλογές δεν κρίνουν μόνο ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο, αλλά ποιες αξίες θα επικρατήσουν στην κοινωνία. Γι’ αυτό το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα