Ξεπέρασε τα όρια ο Ρουβίκωνας

Βανδαλισμοί χωρίς προηγούμενο στην πρεσβεία της Βραζιλίας, στην τέταρτη επίθεση σε τέσσερις μέρες!Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει να… βολτάρει ανενόχλητος στις πρεσβείες ξένων χωρών, ενώ την ίδια στιγμή ξέφραγο αμπέλι φαίνεται πως παραμένει το Εφετείο Αθηνών -το οποίο μάλιστα έχει γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2017-, καθώς αναρχικοί… αλωνίζουν μέχρι τον 7ο όροφο για να πετάξουν τρικάκια!

Χθες, τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν την τέταρτη… παρέμβασή τους μέσα σε τέσσερις ημέρες! Ωστόσο, μόνο «παρέμβαση» δεν μπορεί να θεωρηθεί η εισβολή τους -μέρα μεσημέρι- στην πρεσβεία της Βραζιλίας, καθώς πρόκειται για έναν βανδαλισμό χωρίς προηγούμενο. Οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, κρατώντας στα χέρια τους πυροσβεστήρες. Πέταξαν παντού μπογιές και φυλλάδια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μάλιστα, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα… διόρθωσε μέσω του λογαριασμού του στο facebook τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τα μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν μέχρι το ισόγειο της πρεσβείας της Βραζιλίας. Oπως ανέφερε, στο βίντεο «φαίνεται καθαρά πως η ομάδα ανέβηκε στον 3ο όροφο όπου βρίσκεται η πρεσβεία και έριξε στο εσωτερικό της μπογιές. Οπότε θα παρακαλέσω τους δημοσιογράφους να σταματήσουν να γράφουν ανακρίβειες για “τρικάκια στο ισόγειο”».

Στο τέλος του βίντεο, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν πως προχώρησαν σε αυτή την παρέμβαση ως ένδειξη αλληλεγγύης «στους Βραζιλιάνους αγωνιζόμενους, στην κοινωνική βάση που δέχεται επιθέσεις και στον αγωνιστή Cesare Battisti».

Στο μεταξύ, περίπου 30 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν χθες στις 11.25 το πρωί στο Εφετείο Αθηνών, έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι τον 7ο όροφο (!) και πέταξαν τρικάκια, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν… Οι αστυνομικές Aρχές προχώρησαν σε 14 προσαγωγές, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την εισβολή στο Εφετείο έκαναν αναρχικοί της «Συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου». «Ας ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα κινηθεί η Πολιτεία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα