Με εισοδηματικά κριτήρια η κρατική «συνεισφορά»

Κλιμακωτή και ανάλογα με το εισόδημα (πρακτικά δηλαδή, από… μηδέν έως και το σύνολο της δόσης) θα είναι η κρατική επιδότηση σε όσους τελικώς καταφέρουν……να ενταχθούν στην εξωδικαστική πλατφόρμα των τραπεζών προκειμένου να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους και να γλιτώσουν την κύρια κατοικία τους από πλειστηριασμό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης (φωτό), ο οποίος έχει βαρύνοντα ρόλο στον όλο σχεδιασμό, απέφυγε και πάλι να αναφερθεί στα όρια που θα ισχύσουν, καθώς, όπως είπε, η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει απόλυτα ότι σε κάθε περίπτωση η κρατική επιδότηση της δόσης δεν πρόκειται να είναι οριζόντια. Οπως εξήγησε, «η ελληνική θέση είναι πως, ανάλογα με το εισόδημα που έχει ο δανειολήπτης, το κράτος θα καλύπτει τη διαφορά για να πληρώσει τα χρέη. Αν κάποιος είναι επτά χρόνια άνεργος, το κράτος θα μπορεί να πληρώσει ακόμα και το σύνολο της δόσης. Αν κάποιος έχει επαρκές εισόδημα, το κράτος δεν θα πληρώσει τίποτα».

Πρόσθεσε δε πως θα επανεξετάζεται η κατάσταση του δανειολήπτη για να διαπιστωθεί αν στο μεσοδιάστημα σταθεροποιήθηκαν τα εισοδήματά του, οπότε η επιδότηση θα σταματά, ενώ σημείωσε για όποιους έχουν κάνει αίτηση προστασίας ότι αυτή θα εξεταστεί με τα κριτήρια του νόμου που ίσχυε όταν έκανε την αίτηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα