Αθώος για φοροδιαφυγή ο Φουστάνος

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του Ανδρέου Φουστάνου (φωτό) που βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή ύψους 2.500.000 ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματοςΟι ποινικές εκκρεμότητες του γνωστού πλαστικού χειρουργού άρχισαν όταν μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Οι φοροελεγκτικές Αρχές «ξεσκόνισαν» τα δηλωθέντα εισοδήματα, τις καταθέσεις αλλά και περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Φουστάνου, και διαπίστωσαν μεγάλη απόκλιση μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωνε στην Εφορία και των τραπεζικών καταθέσεών του, η οποία κατά τις ελεγκτικές Αρχές δεν δικαιολογούνταν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, φέρεται ότι απέκρυπτε εισοδήματα σε βάθος 13 ετών. Ακολούθησε η άσκηση ποινικής δίωξης και η παραπομπή του με βούλευμα σε δίκη για δύο κακουργήματα, με το δικαστήριο ωστόσο να αποφασίζει χθες την απαλλαγή του.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζε έως και το 2010 έχουν πλέον παραγραφεί, ενώ για τα υπόλοιπα έτη, ύστερα από επανέλεγχο που έγινε, του καταλογίστηκε τελικά ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο κατέβαλε ο πλαστικός χειρουργός των σταρ. Μάλιστα, ο Ανδρέας Φουστάνος προσκόμισε στο δικαστήριο και τη σχετική βεβαίωση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με την οποία, «ουδεμία οφειλή έχει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο». Υστερα και από αυτήν την ενέργεια η αυλαία της δίκης έπεσε με την απαλλαγή του από τις κατηγορίες, η οποία ήταν μονόδρομος για την έδρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα