Ομιλία Πούτιν με επίδειξη δύναμης και «απειλές»!

Προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τα πυρηνικάΜη παραλείποντας την επίδειξη δύναμης προς τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ, αλλά με μετριασμένες αναφορές σε υπερόπλα και ανίκητες πολεμικές μηχανές, και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε κοινωνικά ζητήματα, ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε χθες στον λαό της χώρας του με την ετήσια ομιλία του στο ρωσικό Κοινοβούλιο. 

Βλέποντας τη δημοτικότητά του να πέφτει ο «τσάρος» δεσμεύτηκε να εργαστεί για τη βελτίωση της κατάστασης των Ρώσων, με μέτρα κατά της φτώχειας, στήριξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μέτρα υποστήριξης της οικογένειας και κινήσεις καταπολέμησης της υπογεννητικότητας, όπως μέσω της βοήθειας προς τις πολύτεκνες οικογένειες.

Κάντε παιδιά

Δεσμεύτηκε επίσης να συναφθεί ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» για τη στήριξη του πληθυσμού που έχει ανάγκη και να ασχοληθεί με θέματα που άπτονται της παιδείας και της υγείας. «Περισσότερα παιδιά, λιγότεροι φόροι» ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα της φετινής ομιλίας.

Αναλυτική αναφορά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος και στο πρόβλημα των παράνομων χωματερών, προαναγγέλλοντας το κλείσιμό τους. Σε μια ευθεία απειλή προς την Ουάσινγκτον, με αφορμή την εγκατάλειψη της συνθήκης ΙNF από τον πρόεδρο Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε με αντίμετρα τις ΗΠΑ, αν αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει το πρώτο βήμα στην αναζωπύρωση της έντασης αναπτύσσοντας πυραύλους. «Η Ρωσία θέλει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά έχει έτοιμη την αμυντική της απάντηση, αν χρειαστεί» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα