Προσφυγικό ταξίδι «Από Σμύρνη… Σαλονίκη»

Το νέο θεατρικό της Μιμής ΝτενίσηΜετά τη «Σμύρνη μου αγαπημένη» έρχεται η Σαλονίκη. Τη νέα θεατρική σεζόν θα κάνει πρεμιέρα το σίκουελ της επιτυχημένης παράστασης της Μιμής Ντενίση (φωτό) με τίτλο «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη», σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της καταφέρνουν να επιζήσουν της Μικρασιατικής Καταστροφής και ύστερα από μεγάλες περιπέτειες καταλήγουν στη Μακεδονία. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων, μια πόλη που βράζει, καθώς ντόπιοι, πρόσφυγες και Εβραίοι προσπαθούν να ζήσουν αρμονικά.

Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, αλλά και πολλών άλλων χαρακτήρων, από την ανταλλαγή των πληθυσμών μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπως αναφέρει και η δημιουργός, το έργο γράφτηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα σε κείμενα ελληνικά και ξένα Θεσσαλονικιών συγγραφέων και Εβραίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα