Δίνουν «γην και ύδωρ» για την καλλιέργεια της κάνναβης

Ανοίγουν οι δουλειές με… φούντες! Με το βλέμμα σε υποψήφιους επενδυτές, η κυβέρνηση δίνει νέα ώθηση στην καλλιέργεια κάνναβης, καταθέτοντας ακόμη μία ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, το οποίο θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια, δύναται πλέον «η εγκατάσταση των μονάδων σε περιοχές στις οποίες επιτρέπονται οι μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες ή σε περιοχές στις οποίες επιτρέπονται γεωργικές δραστηριότητες και εκμεταλλεύσεις, καθώς και στη γη υψηλής παραγωγικότητας».

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η κυβέρνηση επεκτείνει τη δημιουργία μονάδων μεταποίησης ακόμη και σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, δηλαδή σε εύφορα χωράφια, στα οποία ισχύει, κατά τα άλλα, αυστηρό καθεστώς απαγόρευσης άλλων δραστηριοτήτων εκτός από τις αγροτικές. Βέβαια, πέρυσι, όταν ψηφιζόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αποστόλου διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι «δεν θα βγάλουμε τα ροδάκινα ώστε να βάζουμε στα χωράφια κάνναβη». Τι άλλαξε, άραγε, από πέρυσι;

Σύμφωνα, πάντως, με τους συναρμόδιους υπουργούς που προωθούν με ιδιαιτέρως μεγάλο ζήλο τις επενδύσεις της φούντας, η νέα ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη «για λόγους δημοσίου συμφέροντος», καθώς οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, φέρνοντας νέες θέσεις εργασίας και «πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές δορυφορικές δραστηριότητες άλλων τομέων της περιοχής».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα