Προστατέψτε τη μειονότητα

Τα πράγματα στη γειτονική Αλβανία καθημερινά χειροτερεύουν. Ο αλβανικός εμφύλιος μεταξύ του Ράμα και της αντιπολίτευσης λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις. Τα επεισόδια πληθαίνουν, ενώ οι δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος κάλεσε τους Αλβανούς πολίτες να πάρουν τα όπλα, μόνο κακά προμηνύει. «Καλώ τους Αλβανούς πολίτες να πάρουν τα όπλα για τη δικιά τους ασφάλεια. Πάρτε τα όπλα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, τα σπίτια σας και την περιουσία σας. Δεν είστε ασφαλείς.

Εγγυώμαι
τον λαό ότι η αντιπολίτευση και εγώ θα πολεμήσουμε και δεν θα βρείτε μέρος να κρυφτείτε». Αυτά είπε ο Μπερίσα στο μήνυμά του και ο νοών νοείτω. Σε αυτή την ταραγμένη και διχασμένη Αλβανία ζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας, που έχουν υποφέρει τόσο από τις πολιτικές του Μπερίσα στο παρελθόν όσο και του Ράμα τα τελευταία χρόνια. Διώξεις, απειλές, καταπατήσεις περιουσιών, ακόμη και δολοφονίες Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, με πρόσφατη αυτή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος με εντολή Ράμα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ θα μπορούσαν οι ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας να τον συλλάβουν.

Μας
κάνει εντύπωση ότι μέσα σε αυτή την κόλαση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να στείλουν το μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας να μην πειράξουν ούτε τρίχα των ανθρώπων της ελληνικής μειονότητας.

Να
καταλάβουν οι ευρισκόμενοι σε περιδίνηση Αλβανοί ότι εάν συμβεί οτιδήποτε θα υπάρξουν αντίποινα. Παράλληλα θα έπρεπε ήδη να έχουν ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση για τους κινδύνους που εγκυμονεί όλη αυτή η αναταραχή στη γειτονική χώρα και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ομογενών μας.

Μακάρι
να κάνουμε λάθος, αλλά για την ώρα δεν έχουμε δει καμία ευαισθητοποίηση των ελληνικών Αρχών. Λες και όσα συμβαίνουν στην Αλβανία δεν μας αφορούν. Εμείς οφείλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι ιστορική ανάγκη και εθνική ευθύνη η προστασία των συμπατριωτών μας. Πρέπει διπλωμάτες, κυβέρνηση αλλά και κόμματα να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώσουν πρεσβείες, Ευρωπαϊκή Ενωση, «αδελφά» κόμματα και κάθε φωνή που μπορεί να προστεθεί σε αυτές που μπορεί να προστατεύσουν τους ομογενείς μας. Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε όλες τις αλβανικές πολιτικές δυνάμεις είναι ένα: Κάτω τα χέρια από τους Βορειοηπειρώτες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα