Απίστευτο! Η Γερμανία πληρώνει συντάξεις σε αποφυλακισμένα μέλη των SS

Η Γερμανία πληρώνει τα «παλικάρια» του Χίτλερ, ενώ δεν καταβάλλει πολεμικές αποζημιώσειςΑπό την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Την ώρα που οι Γερμανοί αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που χρωστούν σε πολεμικές αποζημιώσεις, αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «De Morgen», σύμφωνα με το οποίο πρώην μέλη των SS από το Βέλγιο και τη Βρετανία λαμβάνουν συντάξεις από τη Γερμανία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που βασίστηκε στην έρευνα του Αλβιν ντε Κόνιγκ -μέλους της ένωσης διασωθέντων από ναζιστικά στρατόπεδα «Group Remembrance»-, περίπου 30 υπερήλικες Βέλγοι και άλλοι τόσοι Βρετανοί, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τα SS και για τον λόγο αυτόν είχαν λάβει τη γερμανική υπηκοότητα από τον Χίτλερ το 1941, εξακολουθούν να λαμβάνουν σύνταξη από το Βερολίνο!

Οπως διευκρινίζει ο ιστορικός Μάρτιν Γκόλνιτζ, πολλοί από τους συνεργάτες των SS στην κατεχόμενη Ευρώπη, οι οποίοι έγιναν Γερμανοί πολίτες, απέκτησαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, καθώς τα SS ανήκαν στον γερμανικό στρατό, τη διαβόητη Βέρμαχτ. Οι συντάξεις, που δίνονται απευθείας από τη Γερμανία, κυμαίνονται μεταξύ 435 και 1.275 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάστηκε στο βελγικό Κοινοβούλιο από έξι βουλευτές, οι πληρωμές αυτές ούτε κοινοποιούνται ούτε φορολογούνται, ενώ οι εθνικές κυβερνήσεις δεν γνωρίζουν την ταυτότητα των ατόμων που λαμβάνουν τις συντάξεις. Τα στοιχεία τους είναι γνωστά μόνο στους Γερμανούς πρεσβευτές σε κάθε χώρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον Ντε Κόνιγκ, τα χρόνια που πέρασαν στη φυλακή αρκετοί από τους συνεργάτες των SS μετράνε ως συντάξιμα!

Οι Βέλγοι βουλευτές προέτρεψαν την κυβέρνηση να μεταφέρει την υπόθεση στο Βερολίνο, προκειμένου να «αποκαταστήσει τη φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη σύμφωνα με τις ιστορικές και ηθικές δεσμεύσεις που έλαβαν οι ιδρυτές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της χώρας μας και της Γερμανίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα