Κέρδισαν τα βαρέα, ανθυγιεινά

Δόθηκε παράταση στο επίδομα για τους εργαζομένους στην ΑυτοδιοίκησηΨηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία παρατείνεται κατά 14 μήνες το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Για τα βαρέα και ανθυγιεινά άλλωστε πραγματοποίησε χθες 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή την παράταση ενημέρωσε τους διαμαρτυρομένους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Απαραίτητο»

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η θέσπιση νέων χρονικών ορίων κρίνεται απαραίτητη λόγω της πολυπλοκότητας των υπό ρύθμιση ζητημάτων, καθώς και του χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας καθορισμού των δικαιούχων, του τρόπου υπολογισμού και του ύψους του επιδόματος στη βάση διαβάθμισης της έκτασης και της συχνότητας έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι εργαζόμενοι κατάφεραν να «εισβάλουν» στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας 10, ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο.
Εκεί, επεδίωξαν να υπάρξει συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου. Τελικά, οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και συζήτησαν αρκετή ώρα τα αιτήματά τους.

Ο κ. Πιτσιόρλας έκανε γνωστό στους παρευρισκομένους στη συνάντηση ότι θα δοθεί παράταση ενός έτους και δυο μηνών στη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών και, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η τροπολογία εισήχθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. «Πρόκειται για μία λύση, αλλά προσωρινή» τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Στέργιο Πιτσιόρλα ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας. «Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για οριστική λύση τόσο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων όσο και του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα