Επίδομα παιδιού: Τον Μάρτιο η υποβολή των νέων αιτήσεων Α21

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ του 2019Η υποβολή των νέων αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν από την υποβολή των νέων δηλώσεων.
Το επίδομα παιδιού καταβάλλεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

Ωστόσο, μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Οι δικαιούχοι, αφού υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, μπορούν να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Α21 και να συμπληρώσουν με εφτά βήματα την αίτηση, που θα τους εξασφαλίσει επίδομα από 28 έως 70 ευρώ τον μήνα για κάθε τέκνο.

Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προσυμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειάς σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και ΙΒΑΝ λογαριασμού στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειάς σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως, π.χ., στοιχεία φοιτητή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα