Βγάλαμε μονοί μας τα μάτια μας

Δεν μπορεί να προσποιείται ουδείς -και ιδιαίτερα από τον χώρο της κυβέρνησης- ότι έπεσε από τα σύννεφα με το προκλητικό και «βρόμικο» δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας». Ούτε βεβαίως πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία…

Από τη στιγμή που ψηφίστηκε η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, όλα τα υπόλοιπα -συμπεριλαμβανομένης και της ανακίνησης δήθεν «μειονοτικού» ζητήματος- ήταν θέμα χρόνου. Θα ακολουθούσαν νομοτελειακά και θα έπρεπε άπαντες να τα περιμένουν.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μόλις οι 153 «πρόθυμοι» βουλευτές του νέου κυβερνητικού συνονθυλεύματος σήκωσαν το χέρι και είπαν «ναι» στην εθνική υποχώρηση και προσυπέγραψαν διά της ψήφου τους αυτήν την προδοτική συμφωνία. Τώρα αρχίζουμε να θερίζουμε τις πρώτες θύελλες και δυστυχώς αυτό το «χτύπημα» από το βρετανικό δίκτυο φαίνεται ότι είναι μόνον η αρχή.

Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί έκπληξη ούτε απορίες. Κανείς δεν είναι πια ανυποψίαστος. Αυτό που γεννά οργή όμως είναι η άκρως υποτονική αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία περιορίστηκε σε κάποιες ανώνυμες και ανεπίσημες «διπλωματικές πηγές». Μετά δε την κατακραυγή η οποία ξεσηκώθηκε, έγινε γνωστό ότι θα σταλεί ίσως σήμερα και κάποια «απαντητική» επιστολή προς το BBC.

Το σκηνικό αυτό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα και επιβεβαιώνει σοβαρές υποψίες. Είναι προφανές ότι, πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από την επικύρωση της συμφωνίας για την παράδοση του ονόματος, της γλώσσας και της εθνότητας, προετοιμάζεται το έδαφος για το επόμενο βήμα. Αρχίζει να καλλιεργείται μεθοδευμένα και συστηματικά το κλίμα για νέους «συμβιβασμούς» και συνθηκολογήσεις. 

Οπως έχει αποδείξει η διπλωματική ιστορία, σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος της σαλαμοποίησης. Οι μεταβολές συντελούνται κατά τμήματα και σε διαδοχικές χρονικές φάσεις. Σημασία έχει στην παρούσα συγκυρία λοιπόν, αφού έγινε το πρώτο καθοριστικό βήμα με τις Πρέσπες, να αρχίσει να «συζητείται» και το ζήτημα ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Είναι το επόμενο στάδιο του σχεδίου για τον διαμελισμό της πατρίδας μας. Και όταν αργότερα ωριμάσουν οι συνθήκες, θα επιχειρηθεί η υλοποίησή του στο όνομα (πάλι) του «ρεαλισμού». 

Υστερα και από τη χθεσινή παθητική της στάση, η κυβέρνηση καθίσταται ακόμη πιο ένοχη απέναντι στην Ιστορία και στο Εθνος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα