Βούρκωσαν οι εύζωνες για τον Σπύρο

Με τον εθνικό ύμνο αποχαιρέτησαν τον άτυχο 24χρονο τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, φίλοι, συγγενείς και συναθλητέςΣε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε το Σάββατο η κηδεία του 24χρονου εύζωνα Σπύρου Θωμά, ο οποίος «έσβησε» ξαφνικά στα 24 του χρόνια. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου Πατρών με όλες τις τιμές ενός στρατιώτη που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά. 

Κατά την έξοδο της σορού από την εκκλησία το άγημα απέδωσε τιμές υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε τη στιγμή της ταφής στο Α΄ Νεκροταφείο Πατρών, όπου ο κόσμος έψαλε τον εθνικό μας ύμνο.

Τα περήφανα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς όπως και οι συμπαίκτες του από την ομάδα μπάσκετ Προμηθέας λύγισαν ξεσπώντας σε λυγμούς, ενώ συντετριμμένοι οι γονείς και ο αδελφός του δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το παλικάρι τους. Φίλοι και πλήθος κόσμου πήγαν να αποχαιρετήσουν τον αδικοχαμένο νεαρό και να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

«Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι των 25 ετών και όσα μας πρόσφερες» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του Χρήστος και πρόσθεσε ότι ο Σπύρος πετύχαινε όλους τους στόχους που έβαζε στη ζωή του. Ενας όμως έμεινε ανεκπλήρωτος. Η θητεία του στην Προεδρική Φρουρά. «Τώρα θα είσαι φρουρός στους ουρανούς, ίσως η Παναγία σε είχε περισσότερο ανάγκη από εμάς» είπε…

Παρέλαση

Ενα 24ωρο μετά την κηδεία του νεαρού εύζωνα, ο πατέρας του βρέθηκε στην Αθήνα για την καθιερωμένη κυριακάτικη παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς και παρέλασε δίπλα στους εύζωνες. Στο τέλος της παρέλασης και αφού οι εύζωνες επέστρεψαν στη βάση τους αναφώνησαν «Αθάνατος» και τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον Σπύρο Θωμά.

Ο άτυχος 24χρονος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Πέμπτη, λίγη ώρα αφότου είχε τελειώσει τη δεύτερη σκοπιά του στον Αγνωστο Στρατιώτη. Η σκοπιά τελείωσε στις 20.00 και επέστρεψε στον θάλαμό του. Επεσε να κοιμηθεί και λίγες ώρες αργότερα οι συνάδελφοί του πήγαν να τον ξυπνήσουν για το βραδινό προσκλητήριο.

Ο Σπύρος ξύπνησε, σηκώθηκε από το κρεβάτι και δευτερόλεπτα αργότερα κατέρρευσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα