Η Κωνσταντινούπολη είναι «Ιστανμπούλ», θρασύτατε κ. Μπόλαρη;

Απίστευτη ομολογία του Μπόλαρη σε υβριστική απάντησηΜε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά της «δημοκρατίας» ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης προσπαθεί να «καλύψει» το δεύτερο εθνικό έγκλημα που ο ίδιος προωθεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι σκοπιανές αξιώσεις για την αλλαγή των ελληνικών βιβλίων με βάση τα δικά τους μέτρα και σταθμά. 

Ο κ. Μπόλαρης, που είναι επικεφαλής της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, έχασε πλήρως την ψυχραιμία του -όπως προκύπτει από μακροσκελή ανακοίνωσή του για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας, το Σάββατο, υπό τον τίτλο «Αλλάζουν τα βιβλία για τη Μακεδονία»-, αλλά οι ευθύνες του γίνονται μεγαλύτερες διότι ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη νέα επαίσχυντη υποχώρηση που φέρει τη δική του υπογραφή.

Ο υφυπουργός, που προτού πάρει τη σημερινή καρέκλα εμφανιζόταν επιφυλακτικός με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να διατείνεται ότι οι αλλαγές θα αφορούν μόνο τα σκοπιανά εγχειρίδια, από τα οποία δήθεν θα αφαιρεθούν οι αλυτρωτικές αναφορές, όμως αυτοδιαψεύδεται.

Ενώ, λοιπόν, προβαίνει αρχικά σε αήθεις χαρακτηρισμούς κατά της «δημοκρατίας» («μασκοφόροι», «μασκαράδες», «εφημερίδα fake news» κ.ά.) που δείχνουν όχι μόνον το ποιόν του ανδρός αλλά και το μέγεθος του πανικού του, στο κλείσιμο της κατάπτυστης ανακοίνωσης μόνος του διασύρεται ομολογώντας ότι στα σχολικά βιβλία η Ελλάδα θα αλλάξει ακόμη και τα ονόματα των πόλεων. Αφού πρώτα κάνει λόγο για «μία εκκρεμότητα η οποία προκύπτει από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία» που, όπως λέει, πρέπει να την προσαρμόσουμε, γράφει επί λέξει: «Κάπου δηλαδή στα βιβλία μας λέει: “Αδριανούπολις”. Δεν πρέπει δηλαδή να λέει “Aδριανούπολις”, πρέπει να λέει “Edirne”, και σε παρένθεση (“Αδριανούπολις”). Λέει “Μοναστήρι”. Δεν πρέπει να λέει “Μοναστήρι”, πρέπει να λέει “Bitola” και μέσα σε παρένθεση (“Μοναστήρι”)». Κατόπιν αυτής της επικίνδυνης παραδοχής, ο κ. Μπόλαρης οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό και πώς θα γράφεται στα σχολικά βιβλία η Κωνσταντινούπολη. Μήπως Istanbul και δίπλα, εντός παρενθέσεως, Κωνσταντινούπολη;

Μεγάλο θράσος

Ο κ. Μπόλαρης -ύστερα από αυτήν την ομολογία για τα εγκλήματα στα οποία ετοιμάζεται να συμπράξει- θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεται. Αντ’ αυτού, με θράσος ζητεί και τα ρέστα σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες του και να θολώσει τα νερά. Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων, αφήνοντας πολλά και αναπάντητα κενά, όπως π.χ. τι εννοούσε ο ίδιος όταν δήλωνε στην επίμαχη συνέντευξη ότι «κάθε πλευρά γνωρίζει σαφώς ποιες είναι οι αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές που περιέχονται στα σχολικά βιβλία». Αν ήταν άστοχη η συγκεκριμένη αναφορά, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη. Διαφορετικά πρόκειται για πρόσθετη επιβεβαίωση της «δημοκρατίας».

Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 8 παρ. 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, καθώς ορίζει σαφώς ότι και οι δύο χώρες θα πρέπει να αφαιρέσουν αλυτρωτικές αναφορές: «H Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη». Με βάση αυτή τη συμφωνία, εκχωρήθηκε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να ζητήσουν να βγουν από τα δικά μας εγχειρίδια ως «αλυτρωτικές» αναφορές, π.χ., στον Μακεδονικό Αγώνα ή στο πρόσωπο του Παύλου Μελά…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα