Εκρηξη σε τένις κλαμπ στο Μαρούσι

Υποψιάζονται ομάδες ποινικώνΣοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο του τένις κλαμπ στην οδό Σισμανογλείου στο Μαρούσι ύστερα από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα. 

Η έκρηξη δεν έγινε αντιληπτή από τους περιοίκους εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων και το περιστατικό έγινε γνωστό όταν το πρωί υπάλληλος της επιχείρησης πήγε να ανοίξει τις εγκαταστάσεις και βρήκε τα τζάμια σπασμένα. Αρχικά πίστεψε πως ίσως η αιτία ήταν ο δυνατός αέρας, όμως όταν είδε ένα μικρό κρατήρα στο σημείο, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Δυναμίτης

Οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως ο κρατήρας είχε προκληθεί από έκρηξη, ενώ στη συνέχεια εντόπισαν υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την πυροδότηση της δυναμίτιδας.

Οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν συνήθως ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς κι έτσι οι έρευνες απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. Αντιθέτως, μασούρια δυναμίτιδας συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ομάδες ποινικών. Για τον λόγο αυτό τις έρευνες στο αρχικό τους στάδιο έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, ενώ η Αντιτρομοκρατική ενημερώνεται για την πορεία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι άγνωστοι βομβιστές εκμεταλλεύτηκαν τις κακές καιρικές συνθήκες και τρύπωσαν στις εγκαταστάσεις του τένις κλαμπ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν και αφού έριξαν το μασούρι της δυναμίτιδας, άναψαν το φιτίλι και διέφυγαν ανενόχλητοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα