Ματαιώθηκε συνέδριο λόγω επεισοδίων ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ!

Μαίνεται ο «πόλεμος», καταγγελίες για μπράβουςΟ «πόλεμος» ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και στο ΠΑΜΕ (η προσκείμενη στο ΚΚΕ συνδικαλιστική παράταξη) εντείνεται, όπως φάνηκε από τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν προχθές, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, κατά την έναρξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, που τελικά οδηγήθηκε σε ματαίωση. Η συνέχεια θα δοθεί στις 14 Μαρτίου (ημέρα έναρξης του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων) στην Καλαμάτα, όπου θεωρείται βέβαιη η κορύφωση της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από νωρίς το Σάββατο μέλη σωματείων προσκείμενων στο ΠΑΜΕ, στην προκειμένη στη ΔΑΣ (με σύνθημα «έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα»), είχαν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο όπου είχε προγραμματιστεί η έναρξη του συνεδρίου της ΟΙΥΕ. Η κατάσταση μέσα σε λίγο χρόνο εκτροχιάστηκε, με ένταση και προπηλακισμούς.

Τραμπουκισμοί

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ κατήγγειλαν ότι οι επικεφαλής της πλειοψηφίας στην ΟΙΥΕ είχαν φέρει μπράβους στον χώρο του συνεδρίου. Από την πλευρά της, η ηγεσία της ομοσπονδίας έκανε λόγο για τραμπουκισμούς προσκείμενων στη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ σε βάρος συνδικαλιστών, ακόμη και κατά καθαριστριών που θα λάμβαναν μέρος στις διαδικασίες, σκίζοντας τις κάρτες συμμετοχής τους.

Λίγο μετά τη ματαίωση του συνεδρίου η ηγεσία της ΟΙΥΕ έκανε γνωστό ότι θα κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του κάλεσε τα μέλη του να δώσουν το «παρών» στην Καλαμάτα την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ημέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Οπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα αποφευχθούν νέα επεισόδια ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι άγνωστο πόση έκταση θα λάβουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα