Κωδωνοφόροι ξεσήκωσαν τη Θεσσαλονίκη

Με τραγούδια και μελωδίες από τους ήχους χιλιάδων κουδουνιών ξεσήκωσαν χθες την παγωμένη Θεσσαλονίκη δεκάδες κωδωνοφόροι στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Οι δρόμοι του κουδουνιού»Πρόκειται για μια γιορτή μεταμφιεσμένων που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη, στον παλμό εθίμων μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ομάδες κωδωνοφόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από πολλές χώρες της Ευρώπης, με περισσότερους από 1.500 τελεστές των εθίμων, συμμετείχαν κατά μήκος της παλιάς παραλίας στην καθιερωμένη μεγάλη πομπή των κωδωνοφόρων, με αφετηρία τον Λευκό Πύργο και σημείο κατάληξης τον α’ προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αργά χθες το απόγευμα από τις 7.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. ακολούθησαν γλέντι και συναυλία του συγκροτήματος Baildsa και της BANDA EnTOPICA.

Αξιοσημείωτο είναι ότι χθες, λίγο προτού αρχίσει η κωδωνοφορία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση μέλη του Ιερού Λόχου, διαμαρτυρόμενα για τη συμμετοχή στην κωδωνοφορία του Συλλόγου «Αρκούδες – Μέτσκες», τον οποίο χαρακτηρίζουν «φιλοσκοπιανό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα